HOSPITALIZOVANA 62 BOLESNIKA: Zrenjaninska bolnica i pored porasta broja obolelih od korone, prima i ne kovid pacijente (FOTO)

B. GRUJIĆ

29. 09. 2021. u 21:09

OPŠTA bolnica u Zrenjaninu funkcioniše u oba režima rada, crvenoj i zelenoj zoni.

ХОСПИТАЛИЗОВАНА 62 БОЛЕСНИКА: Зрењанинска болница и поред пораста броја оболелих од короне, прима и не ковид пацијенте (ФОТО)

Foto: B.Grujić

U zgradi Stare hirurgije, koja ima kapacitet 100 ležećih pacijenata, trenutno je smešteno 62 bolesnika koji imaju korona virus.

- Radimo punim kapacitetom, u zelenoj zoni nismo smanjivali broj specijalističkih i urgentnih pregleda, a u crvenoj zoni, dnevno se pregleda između 125 i 150 pozitvnih pacijenata, od kojih je 80 do 100 prvi put pregledano - kaže dr Igor Kitaresku, v.d. direktor Bolnice u Zrenjaninu, uz apel i molbu sugrađanima da se ukoliko imaju bilo kakve simptome, najpre obrate lekarima u dve gradske kovid ambulante, koji će obaviti primarnu selekciju bolesnika i time značajno rasteretiti rad bolnice.

Ono što naravno nije dobro, jeste povećan broj dece sa korona virusom, a neka od njih su zbog komplikovanog stanja, upućena u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu, na dalje lečenje.

LEKOVI I OPREMA

ZRENjANINSKA bolnica, prema rečima dr Kitareskua, trenutno raspolaže dovoljnim količinama lekova i neophodnom oprememom za zbrinjavanje teških i srednje teških pacijenata.

- U saradnji sa Crvenim krstom podigli smo šator, koji je čekaonica za decu koja su pozitivna, jer ne mogu biti u istim čekaonicama sa ostalom decom - dodaje dr Igor Kitaresku.

Prema njegovim rečima, među bolesnicima sa teškom i srednje teškom slikom su većina starijih od 60 godina, ima dosta gojaznih. Neki od njh su vakcinisani, ali oni imaju znatno manje tegoba i njihova zdravstvena situacija je puno lakša.

 

- Trenutno je kompletna epidemiološka situacija u Zrenjaninu na ravnoj liniji, tokom protekle nedelje je bilo ispod 700 novoobolelih, a u onom prethodnom strašnom naletu korone, imali smo 250 bolesnika u stacionaru - zaključio je v.d. direktor zrenjaninske bolnice, uz konstataciju da se kroz neposredan rad sa pacijentima, obavlja edukacija mladih lekara.

SARADNjA SA KOVID BOLNICOM NA MIŠENLUKU

BOLNICA u Zrenjaninu po opštem.utisku zaposlenih lekara, odlično sarađuje sa Covid bolnicom na Mišenluku u Novom Sadu, a dnevno se u pratnji lekara, iz Zrenjanina transportuje 2 do 5 bolesnika, sa teškom zdravstvenom slikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)