IAKO su pojedini zvaničnici i analitičari iznenađeni brzim napredovanjem talibana u Avganistanu, to se može objasniti milijardama dolara koje dobijaju sa različitih strana, piše Glas Amerike.

Komentari (5)

alex roth

14.08.2021. 19:27

angloameri nemaju razloga da se cude jer je prava istina za sva ta desavanja na bliskom istoku svima poznata.americka vojna agresija sa svojim vazalima je u tom delu sveta stvorila sadasnju katastrofu iz koje oni kao vinovnici moraju glavom bez obzira da beze.

Bonaparta

14.08.2021. 20:32

Da li gospodu Amerikance i njihove stručnjake iz CIA koji kontrolišu svu trgovinu drogom, da podsetim što znaju i vrapci na grani da je Avganistan pre dolaska Amerikanaca proizvodili 4000 tona droge od maka? Avganistan se ranije zvao Makovstan. Oni su najveći proizvođači maka na svetu. Sada proizvode 8000 tona droge koje naravno plasira CIA i finasira crne fondove. Otuda pare Talibanima. Isti ti Amerikanci im obezbeđuju pare i oružje. Apsurd nad apsurdima oni postavljaju pitanje od kuda im pare. Da nije tužno bilo bi smešno.

Gojko

14.08.2021. 21:24

Totalno nepoznavanje stvari...upravo amerikanci finansiraju talibane preko raznih tajnih kanala.Sledi američko povlačenje a nakon toga će morati rusi i kinezi da uđu u Avganistan.