RASTE BROJ ŽRTAVA U MAJAMIJU: Pronađena još tri tela, ukupan broj nastradalih 27

Tanjug

05. 07. 2021. u 22:28

U RUŠEVINAMA delimično srušene zgrade u okolini Majamija danas su pronađena još tri tela, pa ukupan broj nastradalih sada iznosi 27.

РАСТЕ БРОЈ ЖРТАВА У МАЈАМИЈУ: Пронађена још три тела, укупан број настрадалих 27

Foto: AP

Tela su pronađena nakon što je nastavljena potraga za preživelima posle rušenja preostalog dela zgrade u Surfsajdu, rekao je pomoćnik šefa vatrogasnog osoblja Majami-Dejda Rejd DŽadalah članovima porodice, preneo je AP.

Spasilačke ekipe su dobile danas "zeleno svetlo" da nastave sa operacijom potrage za eventualnim preživelima u ruševinama 12-spratne zgrade koja se urušila 24. juna, a koja je u nedelju srušena do temelja zbog dolaska tropske oluje Elza.

Spasilačke ekipe su odmah počele da raščišćavaju ruševine da bi specijalni timovi mogli da probiju put do podzemne garaže, koja je moguće mesto u kojem još ima preživelih.

Nakon ulaska u garažu otvorila bi se mogućnost da se neposrednije ispitaju prolazi i rupe u kojima je, kako se veruje, zarobljena 121 osoba.

Policija Majamija je juče pronašla telo Dejvida Epstajna (58) za koga se zna da je jedan od 24 stanara koji su propali u ruševine nakon urušavanja dela višespratnice 24. juna, ali po isteku prvih nekoliko sati od tragedije više niko nije pronađen živ.

Zbog dolaska tropske oluje Elza praćene snažnim vetrovima, rušenje zgrade je ubrzano.

Predsednik SAD DŽozef Bajden je proglasio vanredno stanje na Floridi zbog dolaska Elze, čime su se stekli uslovi za dodelu federalne pomoći ugroženom području.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KRALJICA ŠALJE PORUKU NACIJI: Elizabeta donela odluku kako će proslaviti 70 godina na tronu