OBUSTAVLJENA POTRAGA ZA PREŽIVELIMA: Uskoro će biti srušena zgrada u Majamiju

Tanjug

04. 07. 2021. u 08:12

SUSPENDOVANA je spasilačka akcija i potraga za preživelima u ruševinama stambene zgrade u Majamiju koja se srušila nešto posle ponoći 24. juna, a nadležni su najavili da su u toku pripreme za rušenje ostatka građevinske strukture jer se približava tropska oluja Elsa.

ОБУСТАВЉЕНА ПОТРАГА ЗА ПРЕЖИВЕЛИМА: Ускоро ће бити срушена зграда у Мајамију

Foto: AP

Gradonačelnica okuga Dadi u Majamiju Danijela Livajn Kava potvrdila je da će se rušenje ostataka strukture 12-spratnice obaviti već danas, ali je ukazala da će biti korišćen metod kontrolisanih eksplozija pa evakuacija okolnih zgrada neće biti neophodna, preneo je Rojters.

Nakon rušenja zgrade u Surfsajdu u kojem je poginulo najmanje 24 ljudi, a 124 se i dalje vode kao nestali, gradonačelnica Kava je zatražila da se izvrši provera svih zgrada starijih od 40 godina i obavi nova građevinska sertifikacija.

Porodice nestalih su obaveštene da se za danas planira rušenje ostataka ovog objekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu