IZRAELCI SRUŠILI PALESTINSKU PRODAVNICU: Počelo uništenje objekata u istočnom Jerusalimu (VIDEO)

Tanjug

29. 06. 2021. u 16:29 >> 16:37

IZRAEL je danas porušio palestinsku prodavnicu u istočnom jerusalimskom naselju Silvanon, što je izazvalo prepirke između policije i demonstranata koji su optužili vlasti za diskriminatorsko davanje građevinskih dozvola u Jerusalimu.

ИЗРАЕЛЦИ СРУШИЛИ ПАЛЕСТИНСКУ ПРОДАВНИЦУ: Почело уништење објеката у источном Јерусалиму (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printskrin/ Al Jazeera English

Buldožer u pratnji izraelske policije srušio je mesarsku radnju Harbija Radžabija u susedstvu, koje gleda na džamiju Al Aksu, treće najsvetije svetilište u islamu i najosetljivije mesto u izraelsko-palestinskom sukobu, preneo je Rojters.

Radnja je jedno od najmanje osam objekata koji su predviđeni za rušenje.

Palestinci traže istočni Jerusalim, koji je Izrael zauzeo u ratu 1967. godine, za deo buduće države.

Izrael ceo Jerusalim smatra glavnim gradom, što ne priznaje međunarodna zajednica i podstiče jevrejsko naseljavanje pretežno palestinskih područja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...