IMUNIZACIJA U AMERICI: 70 odsto građana do 30 godina primilo vakcinu

Tanjug

23. 06. 2021. u 00:27

VIŠE od 70 odsto Amerikanaca starijih od 30 godina dobilo je bar jednu dozu vakcine protiv kovida-19, saopštila je Bela kuća, iako se čini da predsednik Džo Bajden neće uspeti da ostvari cilj i dostigne isti procenat za sve odrasle Amerikanace do 4. jula.

ИМУНИЗАЦИЈА У АМЕРИЦИ: 70 одсто грађана до 30 година примило вакцину

Foto Ž. Knežević

Jedan zvaničnik Bele kuće danas je izjavio da je Bajdenova administracija stavila naglasak na vakcinisanje mlađih slojeva populacije od 18 do 26 godina.

U Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) SAD ustanovljeno je da su mlađi Amerikanci skloniji da se ne vakcinišu protiv Kovida-19, prenosi GA.

Federalna zdravstvena agencija je objavila izveštaj u kojem se može videti da je do 22. maja samo 38 odsto punoletnih od 18 do 29 godina primilo najmanje jednu dozu vakcine, u poređenju sa 80 odsto Amerikanaca starijih od 65 godina.

Očekujue se da Bela kuća prizna da neće uspeti da ostvari cilj predsednika Džozefa Bajdena o vakcinaciji 70 odsto odrasle populacije u zemlji bar jednom dozom vakcine do 4. jula, kad se obeležava Dan nezavisnosti, prenela je mreža NBC njuz.

Očekuje se takođe da će ovu informaciju obelodaniti viši savetnik za kovid-19 u Beloj kući Džefri Zinc na konferenciji za novinare kasnije tokom dana.

Petnaest od 50 američkih saveznih država i okrug Vašington DC, vakcinisali su jednom dozom oko 70 odsto građana starijih od 18 godina, prenosi Rojters.

U poslednje dve nedelje broj vakcinisanih u SAD je porastao za jedan procenat, ali da bi se ostvario Bajdenov plan broj vakcinisanih bi u naredne dve nedelje morao da se udvostruči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ DOBIO ODGOVOR: Sabalenka poslala poruku Novaku pred finale Australijan opena protiv Cicipasa