ZAHAROVA POSLALA PORUKU ALIJANSI: NATO da se odluči da li želi da budemo prijatelji

Tanjug

15. 06. 2021. u 01:04

DRŽAVE članice NATO treba da odluče da li zaista ne žele budu na listi neprijateljskih zemalja Rusije, saopštila je večeras portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, nakon što su lideri Alijanse sa samita u Briselu pozvali Moskvu da ukloni SAD i Češku sa te liste.

ЗАХАРОВА ПОСЛАЛА ПОРУКУ АЛИЈАНСИ: НАТО да се одлучи да ли жели да будемо пријатељи

Foto: Tanjug

- Ako sam dobro shvatila, NATO je izrazio želju da se sprijateljimo, zar ne. Logika je jednostavna: zahtev za uklanjanje sa liste neprijateljskih zemalja podrazumeva želju da vas smatramo prijateljem - napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.

Ona je ukazala na to da je uklanjanje sa liste zatraženo uprkos tome što su članice NATO nastavile da smatraju Rusiju neodgovornom i opasnom, prenosi Tas s.

- Vreme je da se odluče, ili da prestanu da izmišljaju špijunske priče, koje koriste kao izgovor da uvedu sankcije ili da ne budu iznenađeni kada vide sebe na listi neprijateljskih zemalja - zaključila je Zaharova.

Lideri zemalja članica NATO istakli su u završnom saopštenju usvojenom nakon samita da će Alijansa odgovoriti na rastući nuklearni arsenal Rusije i pozvali je da poštuje medunarodno pravo.

Oni su pozvali Rusiju da ukloni Češku i SAD sa liste neprijateljskih zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN ČISTE ENERGIJE: Obnovljiva energija je kamen temeljac za borbu protiv klimatskih promena