STRAHUJU ZA BEZBEDNOST: Stanari zgrada migrante nalaze i na svojim balkonima

Tanjug

18. 04. 2021. u 10:34

STANARI zgrada u Bihaću, koji žive u neposrednoj blizini nedovršenog objekta Doma penzionera u tom gradu, izrazili su okupljanjem nezadovoljstvo zbog problema sa velikim brojem migranata koji godinama borave u toj građevini.

СТРАХУЈУ ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Станари зграда мигранте налазе и на својим балконима

Foto: EPA

Stanari su u subotu rekli da su u svakodnevnom strahu za ličnu bezbednost i da su često svedoci fizičkih obračuna migranata, ali da su učestale i krađe i provale u njihovu imovinu, prenose Nezavisne novine.

Oni ističu da migranti obilaze i stanove u zgradama i okolne kuće i proveravaju da li neko boravi u njima.

-Čovek je četiri puta izbacivao migrante sa svoga balkona i na kraju je bio primoran da ga zazida. Bezbroj puta smo upozoravali nadležne institucije, ali uzalud. Sada ih preko tri stotine boravi u Domu penzionera- rekao je jedan od stanara.

Iako su pripadnici policije USK u proteklom periodu nekoliko puta prisilno iseljavali migrante iz Doma penzionera, oni su se ponovo vraćali.

Ta zgrada je, uz još nekoliko napuštenih i devastiranih objekata u Bihaću, u poslednje četiri godine postala privremeni dom za migrante koji pokušavaju da se dokopaju hrvatske teritorije.

U policiji kažu da je u ovom trenutku najveći problem njihov smeštaj, pošto su kapaciteti svih prihvatnih centara u kojima oni borave prebukirani.

Trenutno u tim centrima boravi oko 2.500 migranata, a procene su da ih isto toliko nema rešeno pitanje smeštaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TUĐMAN ŠUROVAO SA USTAŠAMA I SPREMAO DRŽAVNI UDAR: Zagrebački advokat otkriva zašto 1989. DB nije uhapsila vrh HDZ-a