DOLAZI DO POPUŠTANJA MERA NA HRVATSKOJ GRANICI: Ko će moći da prođe bez PCR testa?

Novosti online

26. 03. 2021. u 14:24

KAKO je najavljeno na pres konferenciji hrvatskog kriznog štaba, od 1. aprila bi trebalo doći do popuštanja mera za vakcinisane kao i za one koji su preboleli kovid u zadnjih šest meseci te bi njima bio omogućen ulazak bez PCR testa ili karantina.

ДОЛАЗИ ДО ПОПУШТАЊА МЕРА НА ХРВАТСКОЈ ГРАНИЦИ: Ко ће моћи да прође без ПЦР теста?

Foto: Šengen viza info

Hrvatski krizni štab održao je pres konferenciju usled pogoršanja epidemiološke situacije u toj zemlji. Naglasivši da se beleži skok broja zaraženih, govorilo i o novim merama koje se spremaju za katolički Uskrs koji pada sledeći vikend.

Taj vikend i Srbija očekuje veći priliv naših ljudi koji žive u inostranstvu u zemljama gde se ovaj praznik obeleažava i u kojima se spaja nekoliko slobodnih dana i raspust za školsku decu.

Govorivši o predstojećem uskršnjem vikendu, direktor Hrvatskog instituta za javno zdravlje, najavio je mogućnost ublažavanja mera za određene kategorije stanovništva na granicama.

- Pred nama je donošenje nove odluke o zabrani prelaza. Taj paket bi trebao stupiti na snagu od 1.4. Što se tiče te odluke, mi ćemo anticipirati ono što je evidentno da će biti sadržaj EU uredbe za olakšavanje putovanja. Mi ćemo predvideti da se ulazak u zemlju olakša onima koji su se vakcinisali preboleli ili koji imaju negativan PCR - kazao je.

Pojašnjavajući najavljene mere naglasio je da posebnih olakšanja za ostale neće biti, osim za decu do sedam godina, kojima se neće tražiti negativan PCR test ili antigenski test.

- Što se tiče onih prebolelih, tu će se gledati neki rok od šest meseci. Što se tiče vakcinisanih, njima će se omogućiti prelaz - naglasio je glavni hrvatski epidemiolog.

U Hrvatskoj su u poslednja 24 sata zabeleženo 1802 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je na sedmičnom nivou porast od 17 odsto.

(Srbija Danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri