MIGRANTI OTELI STARCA U SELU BABIĆI: Uperio u njega pištolj sa prigušivačem, odveli ga u šumu - kod sebe imali vojne karte

Tanjug

02. 09. 2020. u 12:01

VELIKI strah, ogromna napetost od ilegalnih migranata koji već godinama tumaraju zapadom Imotske krajine, u poslednja tri dana dostigli su vrhunac kada su dvojica migranata u nedelju oteli 77-godišnjeg Marijana Babića, iz sela Babići, prvog hrvatskog naselja s bosanske strane.

МИГРАНТИ ОТЕЛИ СТАРЦА У СЕЛУ БАБИЋИ: Уперио у њега пиштољ са пригушивачем, одвели га у шуму - код себе имали војне карте

Azilanti na "ničijoj zemlji" / Foto SRNA

Babić je, navode, "otet" na zemljanom putu, ilegalnoj graničnoj prečici nedaleko od malograničnog službenog prelaza.

Jedan od dvojice migranata je, kažu, imao pištolj sa prigušivačem i na lošem hvatskom jeziku je Babića naterao na dugu višesatnu šetnju kroz duboku šumu punu grabovine i drače. Tri sata su, navode, dvojica migranata i Babić tumarali u radijusu od nekoliko kilometara, zahtevajući da ih dovede na lokaciju ucrtanu na topografskoj vojnoj karti.

Na karti je bio zabeležen "ček-point", mesto na kojem su dvojica migranata trebalo da se nađu sa ostatkom migrantske ekipe. A kada su se migranti pronašli starom Marijanu su samo rekli da se okrene i ode.

Marijanov unuk je ispričao da mu je deda, na sreću, prošao bez povreda, nisu ga dirali, već su samo od njega tražili da im bude vodič u gustoj šumi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!