AKCIJA SLOVENAČKE POLICIJE: Uhapšeno 257 migranata i sedam krijumčara

Tanjug

19. 08. 2020. u 18:53

SLOVENAČKA policija u toku prošle noći uhvatila je više grupa sa ukupno 257 stranih državljana koji su ilegalno ušli u tu zemlju, kao i sedam krijumčara, saopšteno je danas.

АКЦИЈА СЛОВЕНАЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшено 257 миграната и седам кријумчара

Foto EPA

Oni su uhvaćeni tokom kontrole granice koju čuvaju policiji iz Ljubljane i Novog Mesta na jugu i jugoistoku zemlje, a kako bi se sprečili ilegalni ulasci u zemlju, prenosi STA.

Osim policije, granicu obezbeđuju razne jedinice opremljene dronovima i psima, naročito na granici sa Hrvatskom odakle dolazi većina migranata.

U toku prošle noći uhvaćeno je nekoliko većih grupa, o kojih je najveća uhvaćena oko Črnomelja gde je pronađeno 85 migranata, a među kojima je bilo 62 državljanina Avganistana i 22 iz Pakistana.

U drugoj grupi uhvaćeno je 48 osoba iz Bangladeša koje je u zemlju uvezao jedan Ukrajinac, dok je u oblasti Cerknice uhvaćeno 42 migranata koje je vozilo dvoje Slovenaca.

Devet Avganistanaca ušlo je pešice u Sloveniju, a njima su pomagala dva vozača - Avganistanac i Kubanac koji su nastavili put ka Italiji u kolima sa italijanskim tablicama.

U okolini Kocevja uhvaćena su trojica Avganistanaca koje je vozio Ukrajinac.

Otkriveno je još 35 ilegalnih prelaza duž granice zemlje.

Svi krijumčari su uhapšeni.

U periodu od 1. januara do 18. avgusta u Sloveniju je zabeleženo 8.762 ilegalnih prelaza, što je neznatno manje nego prošle godine kada ih je bilo 8.802, saopštila je policija i dodala da je trend porasta ilegalnih prelazaka povećan poslednja dva meseca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KAKO SE PRAVILNO KORISTE GAS I KOČNICA: Celog života grešimo, a to može i da nas košta - video koji će vas iznenaditi