IVICA TODORIĆ UZVRAĆA UDARAC: Palo ključno veštačenje u sudskom postupku protiv najbogatijeg čoveka Balkana

BIVŠI vlasnik "Agrokora" i najbogatiji čovek na Balkanu Ivica Todorić na velika se vrata vraća na javnu scenu.

ИВИЦА ТОДОРИЋ УЗВРАЋА УДАРАЦ: Пало кључно вештачење у  судском поступку против најбогатијег човека Балкана

Foto: Tanjug

 Gotovo sedam godina kako je "Agrokor" propao, a hrvatska vlada mu oduzela firmu, palo je ključno veštačenje u dugo pripremanom sudskom postupku protiv njega, a Amerikanci su prihvatili arbitražu posle koje, ako bude povoljna za njega, može da dobije nekoliko milijardi dolara.

Todorić se obratio javnosti ispred zgrade u kojoj je bila njegova kancelarija i poručio da se sadašnjoj vlasti u Hrvatskoj "sve srušilo kao kula od karata".

- Sudski postupak protiv "Agrokora" je mrtav, jer je firma koja je radila veštačenje bila u sukobu interesa - rekao je čovek koji je imao firme u svim državama u komšiluku.

Ponovio je uvrede na račun aktuelne vlade koju krivi da ga je ucenjivala i nasilno mu oduzela kompaniju, a za premijera Andreja Plenkovića je kazao da je počinio zločin.

Montiran proces

Dosadašnja optužnica teretila je Todorića i 14 njegovih saradnika da su oštetili "Agrokor" za 1,2 milijarde kuna. Bivši vlasnik sve vreme želi da dokaže da se vodio montirani proces protiv njega.

- Svojim potpisom kompaniju je dao Rusima, njegova banda je napisala zakon za sebe, i onda su sve sproveli, da bi danas kompanija bila uništena - tvrdi Todorić i najavljuje da bi zbog toga neko trebalo da odgovara.

Sve vreme otkako nije na čelu bivše kompanije koja je promenila ime u "Fortenova grupa Todorić", živi u dvorcu i demantuje da je svoju firmu oštetio za milijarde. Poručuje da su mnogi uzeli milione u procesu "spasavanja" bivšeg "Agrokora", a dokumente je predao na međunarodnu arbitražu.

Foto: Tanjug

Todorić je kratko boravio u Londonu, na zahtev Hrvatske je vraćen i uhapšen, ali je brzo izašao iz zatvora. Od tada traje njegova pravna bitka, ali i agonija njegove bivše kompanije.

"Dobili smo sve u dlaku", kaže Todorić kada je reč o postupku pred sudom u Vašingtonu i poziva da "svi zajedno" napadnu "Plenkovićevu hobotnicu", kako bi se izbeglo da poreski obveznici plate ogromnu odštetu zbog oduzete imovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)