UBIJA OVCE PA UTROBE VEŠA O STABLA: Meštani sela kod Pule uplašeni i užasnuti, policija još traga za nepoznatim počiniocem

Tanjug

11. 01. 2022. u 09:31

HRVATSKA policija još od septembra istražuje neuobičajenu pojavu da neko u selu Šikići kod Pule ubija ovce, a organe ubijenih životinja veša o obližnja stabla.

УБИЈА ОВЦЕ ПА УТРОБЕ ВЕША О СТАБЛА: Мештани села код Пуле уплашени и ужаснути, полиција још трага за непознатим починиоцем

Foto D. Milovanović

Prvu je lešinu u septembru prošle godine pronašao suprug Dragice Žufić, a zagrebački RTL preneo je da strah ne izaziva samo leševima životinje, već, kažu, dodatnu jezu u celu priču unele su obešene životinjske utrobe.

- Imam unučad koja isto šetaju sa mnom, prvo nije lepo, kad oni to vide svojim očima to je prestrašno, kao drugo i psi to vuku i zaprljaju se, prenosi se zaraza - ispričala je Dragica.

Odmah je pozvala nadležne veterinare, inspektore, higijeničare i lovce. Oni tvrde da ovako nešto još nisu videli.

Željko Župčić, predsednik Lovačkog društva Istra, rekao je za RTL da to sa lovom nema nikakve veze.

Foto Tanjug

- Ne znam šta bih rekao na ovaj slučaj. Ovo je zaista čin jedne bolesne osobe - rekao je Župčić, preneo je hrvatski portal Index.

Slučaj je komentarisao i psihijatar, koji kaže da dok je počinitelj nepoznat i nisu poznati njegovi motivi to, ističe, svakako nije prikladan način ostavljanja poruke, bilo kome, osim ako se ne želi da ta poruka izazove ono što je izazvala, a to je zgražavanje i strah.

Priča se o dve moguće teorije, a to je da neko pokušava da otera susede jer su u blizini atraktivna građevinska zemljišta, a druga je, kažu, da je reč o suludom činu bolesne osobe.

BONUS VIDEO: 

FESTIVAL U NEPALU: Psima poštovanje kao kraljevima i kraljicama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ODBIO I DŽONIJA I BREGU: Popularni pevač nije hteo da peva u Bijelom dugmetu - i dan-danas žali zbog toga