NOVI visoki predstavnik u BIH Kristijan Šmit zahvalio je nakon zvaničnog preuzimanja dužnosti svom prethodniku Valentinu Incku na tome što je zakonski zabranio negiranje genocida.

sara

02.08.2021. 15:00

Pa Šmite, preuzimanjem dužnosti obećao si Americi i njenim pomagačima, da ćeš ispuniti sve kako su ti rekli!!!!. Nisi došao da doneseš mir, već nemir!!!. I nisi izabran od svih!!!. A što se tiče "refleksivnog pristupa vlastitoj prošlosti", pa navodiš Nemačku kao primer, ali pogrešan, jer Nemačka nikada nije priznala genocid koji je učinila u drugom svetskom ratu!!!!. Insistiranje da genocid po svaku cenu mora da se prizna, samo da zapad opravda nelegalno bombardovanje bez odobrenje UN, jedne suverene zemlje je sramno!!!.

Dojčilo

02.08.2021. 15:24

On stvarno dolazi kao prijatelj. A zna se i čiji. Vuče paralelu između ujedinjenja Nemačke i Bosne. U obe Nemačke je živeo isti narod a u Bosni žive tri naroda kao pripadnici tri različite vere.

Miki Zg

02.08.2021. 21:35

Vi ste gosp. Kristijane Šmitu za srpski narod u Rep. Srpskoj jedan običan njemački turist ,kao i svaki stranac .Odluke Vaše su kao i vašeg prethodnika Incka ništavne .Ovo je nastavak najgore okupacije na svijetu ,toga nema ni u kolonijalnoj Africi ,a kamoli u Evropi .