"SVI STE POSTALI MALO PREBAHATI": Plenković već danima ratuje sa novinarima, ne može da preboli debakl HDZ-a

Jurica Kerbler - Stalni Dopisnik iz Zagreba

01. 06. 2021. u 17:59

VEĆ drugi dan, nakon lokalnih izbora u Hrvatskoj, traje mali rat Andreja Plenkovića i nekih novinara koji, očito, premijeru idu na živce.

СВИ СТЕ ПОСТАЛИ МАЛО ПРЕБАХАТИ: Пленковић већ данима ратује са новинарима, не може да преболи дебакл ХДЗ-а

Foto: EPA

- Svi ste postali malo prebahati, obesite si takav nastup kući o' čavao - rekao je Plenković nakon što su ga novinari "rešetali" pitanjima. Posebno se obrušio na novinara N1 televizije Hrvoja Krešića koji mu je rekao da profesorski nastupa prema medijima. "Ovo je sitni bezobrazluk koji ste se danas dopustili, a sutra više nećete", rekao je premijer.

Plenkovića je posebno zasmetalo što su neki novinari krivo preneli ime Davora Filipovića, kandidata HDZ-a na izborima u Zagrebu koji je završio na četvrtom mestu i nije ušao u drugi krug. Iako se novinarka koja je krivo navela ime izvinula, Plenković nije posustao: "Kome vi prodajete te priče, nema toga ko će da promeni moj stav i moje mišljenje. Postoji veliki i jak izražen otpor da se napadne kandidate HDZ-a u Zagrebu i Splitu i to je činjenica".

Premijer nije štedeo ni političke analitičare, a jednog od njih, profesora Dražena Lalića nazvao je plaćenikom RTL televizije. Tvrdi  da je izneo teške negativne kvalifikacije o kandidatu HDZ-a, a druge je doživljavao kao svoje.

- To nije objektivno i nepristrano i nije u redu. Nije da ja zabranjujem nekome da govori što misli, ali Lalić treba da kaže da je njegova opcija leva - regovao je hrvatski premijer. "Lalić se referisao o HDZ-ovom kandidatu na najbrutalniji mogući način. Izvređao ga je. U svakom slučaju, ja ću da govorim što hoću".

Kada je kulminisala svađa sa nekim novinarima Plenković je samo rekao ”je, je, ajmo dalje” i zaključio da uopšte nije fiksiran na medije.

"Da sam fiksiran mi ne bi pobeđivali u 15 županija i ne bi rešavali ove probleme koje imamo”. Posebno se Plenković razljutio kada mu je Hrvoje Krešić kazao da ako već toliko želi može i da uređuje i neka se javi na konkurs koji je za sada otvoren za studente. ”Ali može se brzo napredovati”. Na to je premijer ljuto odgovorio "Krešiću, već smo ušli u duboki ofsajd. Ja govorim kao predsednik vlade", nakon čega je napustio konferenciju za novinare.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)