ŽENE PAŽNJA: Izgledaćete starije sa ovim bojama kose

Bojana Jovanović

02. 04. 2024. u 11:00

Primetile ste da se sve menja kada pređete tridesetu godinu, a tek kada dođete u četrdesete, spisak onoga što postaje drugačije na vašem telu, rekli biste iz časa u čas, raste nezaustavljivom brzinom.

ЖЕНЕ ПАЖЊА: Изгледаћете старије са овим бојама косе

Foto Shutterstock

Na mnoge stvari, na žalost, nemamo uticaja, ali na odabir boje kose, na sreću, imamo. Zato bi po ulasku u petu deceniju trebalo da izbegavamo one nijanse farbe koje će nam dodati koju godinu više. Naravno, ne postoje univerzalna pravila ni za šta, pa ni za ovo, ali zato ima grešaka koje se mogu generalizovati. Evo nekih od njih:

Tamne tonove trebalo bi izbegavati jer, više od ostalih, skreću pažnju na bore. Uz to, brže se primete sede, pa sa izrastkom delujete ne samo starije, već i neuredno. Ako imate problem sa opadanjem i proređivanjem kose, još više ćete ga naglasiti tamnim farbama koje više od ostalih ističu teme.

Pepeljaste nijanse i svetle boje, kao što je platinasto plava, često izgledaju kao seda kosa, što će vam dati umorniji i vremešniji izgled od realnog. Ako baš volite da budete blondina obavezno uskladite boju kose sa tenom, trudeći se da napravite zdrav kontrast.

Crvenu bi takođe trebalo izbegavati, jer posle četrdesete koža gubi pigment, čineći kontrast između kose još većim i neprirodnijim, usput skrećući pažnju na (ne)zdravo rumenilo lica. Dakle, najbolje bi bilo da se odlučite za prirodne smeđe nijanse ili pramenove boje meda i sličnih nijansi, ali nikako da ih „izvučete“ u velikom broju, već tek poneki. Tako ćete osvežiti izgled a ujedno i oduzeti sebi koju godinu!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)