SVE O UPISU U SREDNJE ŠKOLE: Od sutra Konkurs i Informator pred maturantima

Lj.B.

22. 05. 2024. u 12:15

Konkurs Ministarstva prosvete za upis učenika u prvi razred srednje škole, kao i Informator za školsku 2024/25. godinu biće od sutra u prodaji.

СВЕ О УПИСУ У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ: Од сутра Конкурс и Информатор пред матурантима

arhiva

Konkurs i Informator mogu se nabaviti u knjižari Prosvetnog pregleda, pouzećem ili u knjižarama širom Srbije po ceni od 400 dinara za Konkurs i 350 dinara za Informator.

Pored opštih i posebnih uslova i kalendara upisanih aktivnosti, u Konkursu su navedeni svi važni podaci o školama čiji je osnivač Srbija, područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, kao i o merilima i načinu izbora kandidata.

Sastavni deo Konkursa su obrasci prijava za upis u srednju školu i lista opredeljenja učenika za upis u srednju školu, na čijem spisku može da bude navedeno najviše 20 obrazovnih profila, potencijalnih budućih zanimanja.

Istovremeno s Konkursom, Prosvetni pregled objavio je i Informator, koji može da pomogne budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja.

U njemu se mogu naći korisne informacije o orijentacionom broju bodova neophodnih za upis u određenu obrazovno-vaspitnu ustanovu u poslednje tri godine, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!