U DRUŠTVU NAJBOLJIH: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja visoko kotira na Šangajskoj listi

B.B.

07. 01. 2024. u 12:48

FAKULTET sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu nalazi se na Šangajskoj listi za prošlu godinu između 150. i 200. mesta najboljih fakulteta na svetu koji se bave sportom, vežbanjem i zdravstvenom naukom.

У ДРУШТВУ НАЈБОЉИХ: Факултет спорта и физичког васпитања високо котира на Шангајској листи

Foto: Fakultet sporta i fizičkog vapsitanja u Nišu

 Na taj način ovaj fakultet je postao najbolji fakultet sporta u Srbiji i jedan od vodećih fakulteta u jugoistočnoj Evropi, saopštila je ta visokoškolska ustanova.

- Naš fakutet je 2016. godine bio prva institucija Univerziteta u Nišu i jedini fakultet sporta iz Srbije koji se našao na ovoj, najprestižnijoj akademskoj listi - rekao je prof. dr Milovan Bratić. dekan Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. - Nadam se da će uspeh našeg Fakulteta biti motiv i ostalim fakultetima niškog Univerziteta da vrednije rade i da podignu kvalitet svoje naučno- istraživačke delatnosti, stremeći ka zajedničkom cilju - da naš Univerzitet svrstamo u grupu najboljih svetskih univerziteta

Šangajska lista svetskog akademskog rangiranja uzima u obzir broj objavljenih naučnih radova koji su indeksirani na naučnoj mreži (Web of Science), ukupni broj citata i citata po objavljenom radu, broj radova objavljenih u 25 odsto najboljih časopisa i procenat objavljenih radova nastalih u saradnji sa stranim autorima, naveo je fakultet.

Prema prethodnim rangiranjima, ovaj fakultet je dva puta zauzimao poziciju između 200. i 300. mesta, a na prethodno objavljenoj listi našao se, takođe, između 150. i 200. mesta.Iako među najboljima u svetu, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu nema svoju zgradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)