BESPLATNO UČENJE RUSKOG: Filološka gimnazija sarađuje sa Univerzitetom "Lav Nikolajevič Tolstoj"

B. B.

24. 10. 2023. u 14:16

UČENICI Filološke gimnazije imaće priliku da pohađaju besplatni kurs ruskog jezika u trajanju od 144 sata, koji će držati profesori iz Ruskog doma, kao deo saradnje sa Centrom otvorenog obrazovanja i Tulskog univerziteta.

БЕСПЛАТНО УЧЕЊЕ РУСКОГ: Филолошка гимназија сарађује са Универзитетом Лав Николајевич Толстој

Foto: Filološka gimnazija

Đaci koji završe obuku iz ruskog kao stranog jezika moći će besplatno da polažu testiranje - (TRKI) za odgovarajući nivo (A2 ili B1) i dobijaju sertifikat državnog standarda koji potvrđuje znanje ruskog jezika.

Filološka gimnazija je nedavno bila domaćin gostima sa Univerziteta "Lav Nikolajevič Tolstoj" iz Tule, predstavnicima Ambasade Ruske Federacije i Ruskog doma. Inače, u septembru je počela sa radom ekspozitura "Centra otvorenog obrazovanja" koji je nastaao na inicijativu i podršku Ministarstva obrazovanje Ruske Federacije.

Aktivnosti se odvijaju u okviru projekta Tulskog univerziteta, čiji je cilj razvoj otvorenog obrazovanja na ruskom jeziku u inostranstvu i promocija kao osnove međunarodne saradnje, popularizaciju ruskog jezika, ruskog obrazovanja i kulture u Republika Srbija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu