SARADNJA SA NAJBOLJIMA: Delegacija kineskog univerziteta, prvog na svetu, u poseti Mašinskom fakultetu

B.B.

19. 10. 2023. u 16:29

DEKAN Mašinskog fakuleta, prof. dr Vladimir Popović, primio je predstavnike Xi’an Jiaotong univerziteta, koji se nalazi na prvom mestu na Šangajskoj listi u oblasti mašinskog inženjerstva.

САРАДЊА СА НАЈБОЉИМА: Делегација кинеског универзитета, првог на свету, у посети Машинском факултету

Foto: Mašinski fakultet

Ova poseta je jedna od aktivnosti u okviru realizacije bilateralnog projekta između Narodne Republike Kine i Republike Srbije u periodu 2021-2023. godine.

Projekat pod nazivom „Napredne tehnologije za kontrolu procesa sagorevanja i emisije zagađujućih materija pri korišćenju biomase i čvrstih goriva dobijenih iz otpada“  se realizuje sa Laboratorijom za goriva i sagorevanje i Laboratorijom za termalnu analizu. čime su ostvarena zajednička istraživanja i objavljivanjeni zajednički radovi u međunarodnim časopisima i konferencijama.

 Gosti iz Kine su posebnu zainteresovanost iskazali za startap koji je osnovala Laboratorija za goriva i sagorevanje i inovaciju koja se realizuje u okviru startapa, a koja se odnosi na unapređenje tehnologije gasifikacije biomase u cilju dobijanja bioprodukata sa dodatom vrednošću.

Delegaciju Xi’an Jiaotong univerziteta činili su:  prof.  Xuebin Wang i doktoranti Ao Zhou i Hanlin Zhang, a sastanku su prisustvovali i prodekan za naučnoistraživački rad Mašinskog fakulteta, prof. dr Dragoslava Stojiljković i prof. dr Nebojša Manić sa Katedre za tehnologiju materijala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)