PREDŠKOLSKO OBRAZOVANJE KLJUČNO: Ministar Ružić otvorio stručno savetovanje

Lj.B.

24. 04. 2023. u 14:01

OD 1. septembra prošle godine, sve predškolske ustanove i osnovne škole koje ostvaruju pripremni predškolski program, rade po programima u skladu sa novom programskom koncepcijom "Godine uzleta".

ПРЕДШКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ КЉУЧНО: Министар Ружић отворио стручно саветовање

Ministarstvo prosvete

Ministarstvo prosvete podržava mere i inicijative koje visokoškolske ustanove sprovode a tiču se usklađivanja studijskih programa sa standardima kompetencija za profesiju vaspitača i koncepcijom predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Ovo je rekao ministar prosvete Branko Ružić na otvaranju stručnog savetovanja dekana i direktora fakulteta i visokih škola koje obrazuju vaspitače. On je naveo da je sprovedena analiza studijskih programa na šest fakulteta i 10 visokih škola i pripremljen Nacrt preporuka za prilagođavanje studijskog programa u skladu sa novim Osnovama programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja i novim Standardima kompetencija za profesiju vaspitača i njegovog profesionalnog razvoja.

S obzirom na značaj studentske prakse u pripremanju budućih studenata za obavljanje profesionalne uloge vaspitača, razvijen je i sa dve visokoškolske ustanove i predškolske ustanove pilotiran model Vežbaonice, sa preporukama koje doprinose promeni odnosa teorije i prakse u inicijalnom obrazovanju vaspitača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)