PRVI SAJAM OBRAZOVANJA U VRANJU: Pomoć školarcima pri izboru budućih zanimanja

J. S.

12. 04. 2023. u 14:02

U Vranju će 26. aprila biti održan prvi Sajam obrazovanja dogovoreno je danas na sastanku direktora i predstavnika svih osnovnih i srednjih škola, kao i visokoškolskih ustanova sa teritorije grada sa čelnicima gradske uprave.

ПРВИ САЈАМ ОБРАЗОВАЊА У ВРАЊУ: Помоћ школарцима при избору будућих занимања

Foto: J.S.

- Cilj organizovanja Sajma obrazovanja u Vranju je pre svega usmeravanje svršenih osnovaca i srednjoškolaca, pri izboru budućeg zanimanja, ali i promovisanje učenja kao doživotnog procesa i ukazivanje na značaj školovanja i kontinuiranog usavršavanja. Na sajmu će se predstaviti visokoškolske ustanove iz Vranja, sve srednje škole sa teritorije grada, kao i Dom učenika srednjih škola. U cilju promovisanja dualnog obrazovanja učešće na Sajmu uzeće i predstavnici Privredne komore Republike Srbije, kao i lokalni privrednici -  istakao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Sastanku je prisustvovala i Marina Ilić, načelnica Školske uprave Leskovac, koja je naglasila da je ideja izuzetna, tim pre jer je Ministarstvo prosvete Republike Srbije podržalo plan upisa za školsku 2023/24. godinu.

Prvi sajam obrazovanja u Vranju, koji se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Vranja, biće otvoren od 11 do 15 sati,u hali sportova  a svi zainteresovani đaci završnih razreda osnovnih i srednjih škola moći će na jednom mestu da dobiju sve informacije koje ih zanimaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana