ŠTA ĆE MU REĆI ZAGREB? Hrvatski diplomata podržao film "Dara iz Jasenovca"

Novosti online

21. 05. 2021. u 11:41

U STALNOJ misiji Republike Srbije u pri Ujedinjenim Nacijama, u Njujorku je 14. maja održana projekcija filma "Dara iz jasenovca".

ШТА ЋЕ МУ РЕЋИ ЗАГРЕБ? Хрватски дипломата подржао филм Дара из Јасеновца

Foto promo

Pored režisera Predraga Antonijevića i producenta Makse Ćatovića projekciji su prisustvovali ambasador Mađarske, zamenik ambasadora Ruske Federacije, zamenik ambasadora Jermenije, pravni savetnik iz Misije Hrvatske, savetnica za pravna pitanja iz UN i generalni direktor Enciklopedije Britanika, saznaju Novosti.

Nakon projekcije sa autorom filma su razmenjeni utisci o filmu i učesnicima je podeljen osvrt na fim britanskog istoričara Rori Jeomansa.

Foto: Privatna Arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)