BEOGRADSKA NEDELJA ARHITEKTURE: BINA otvorena od 22. aprila do 20. maja (FOTO)

V. V. S.

14. 04. 2021. u 13:08

U ORGANIZACIJI Društva arhitekata Beograda i Kulturnog centra Beograda, od 22. aprila do 20. maja, održaće se šesnaesto izdanje Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - BINA

БЕОГРАДСКА НЕДЕЉА АРХИТЕКТУРЕ: БИНА отворена од 22. априла до 20. маја (ФОТО)

FOTO: Andrej Strahovec

U fokusu ovogodišnjeg programa je izložba "Beogradska škola stanovanja", koja svojom širinom obuhvata brojne podteme (urbanistička rešenja, stambene sklopove, javne prostore, zelene površine, saobraćajna rešenja i komunikaciju, prateće funkcije, organizaciju stana, konstruktivne sklopove, materijalizaciju, detalje...) bliske kako stručnjacima, tako i najširoj publici i neposrednim korisnicima tj. stanarima.

FOTO: Andrej Strahovec

Uz izložbu "Beogradska škola stanovanja 1960-1980. – kompleksnost ideja" i "Naselje Cerak Vinogradi – proglašenje za kulturno dobro" biće otvorene još tri izložbe: "Nagrada Piranezi", "Ponesi svoj projekat / BINA kabina" i "Enough is enough".

FOTO: Andrej Strahovec

Prva na programu je izložba "Nagrada Piranezi" ( otvara se 22. aprila) Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti, gde će biti prikazano 47 realizacija arhitekata i 33 studentska projekata iz deset država Srednje Evrope (Austrija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Češka, Grčka, Mađarska, Italija, Slovačka, Slovenija, Srbija), realizovanih u poslednje dve godine.

FOTO: Andrej Strahovec

FOTO: Andrej Strahovec

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)