FINALE GLUMAČKIH SVEČANOSTI "MILIVOJEV ŠTAP I ŠEŠIR": Bojana Urošević ukupni pobednik festivala

D.N.

03. 03. 2021. u 15:42

ZA ukupnog pobednika Amaterskih glumačkih svečanosti «Milivojev štap i šešir» proglašena je Bojana Urošević, za tumačenje uloge u predstavi „Sve o ženama“ Amaterskog pozorišta „Mirko Tatalović Ćira“ iz Nove Pazove.

ФИНАЛЕ ГЛУМАЧКИХ СВЕЧАНОСТИ МИЛИВОЈЕВ ШТАП И ШЕШИР: Бојана Урошевић укупни победник фестивала

Foto: CZK Požarevac

Kao glumica večeri, ona je osvojila repliku štapa Milivoja Živanovića, koju je sada, kao ukupni pobednik, kompletirala i replikom šešira čuvnog glumca. 

- U komediji hrvatskog pisca Mira Gavrana „Sve o ženama“, Bojana je pokazala svoj raskošan talenat, igrajući različite uloge, svaki put uverljivo, pravdajući svoje postupke i replike na sceni do poslednjeg daha. Menjala je kostime, karaktere, dijalekat, vešto, sa lakoćom vrhunskog profesionalca, poigravala se komičarskim tehnikama i sredstvima daleko zrelijeg glumca, nego što sama ima godina - navedeno je u obrazloženju žirija.

Nagradu pobednici uručio je Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca.

Amaterski festival „Milivoje štap i šešir“ posvećen je nekadašnjem prvaku beogradskog JDP-a Milivoju Živanoviću (1900-1976), rodom iz Požarevca, koji počiva u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Izuzetno ove godine, zbog epidemije, festival je odigran u onlajn formatu, preko Jutjub kanala Centra za kulturu Požarevac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati