REDITELj filma "Dara iz Jasenovca" Predrag Gaga Antonijević rekao je povodom teksta u "Los Anđeles tajmsu" pred premijeru i glasanje za nominacije za Oskara da to više nije pitanje filma i kritike, nego da to znači potpuno negiranje genocida počinjenog nad Srbima tokom NDH i ozbiljnu uvredu za sve žrtve, te da se razmatra mogućnost tužbe protiv autora teksta.

Komentari (10)

Misa

07.02.2021. 23:35

Zamislite da neki novinar negira jevrejske zrtve tokom 2. svetskog rata. U najkracem roku bi bio tuzen od strane najboljih advokata. Ali Izrael je za razliku od Srbije ozbiljna zemlja.

Dule

07.02.2021. 23:52

Retko pametan covek kod nas,tako treba da se odnosimo prema svemu.Naravno na sud.Dosta je pretnja nama preko 2 miliona nas izginulo za 2 svetska rata.narodu koji sad broji nesto preko 5 miliona.Malo li je..

Mare

07.02.2021. 23:57

Треба истрајати у овоме, јер би добијањем тужбе у случају овог негирања српског страдања, цео свет постао упознат са правом истином. А види се ко нас оптужује за пропаганду, они који штанцују пропагандне филмове откад постоји Холивуд.

gedža

08.02.2021. 00:04

Obavezno ići sa tužbom. To je jedini način da se istina prikaže čita oj svetskoj javnosti. I ne samo iz perida Drugog svetskog rata, nego i Prvog, o stradanju Srba iz Mačve od jedinica koje su formirane sa žiteljima teritorije koja se danas zove hrvatska. I da svakome od tih novinara bih poslao kopije dokumetarnih snimaka iz Jasenovca koje smo mi kao osnovci gledali obilazeći memorijal u toku školskih ekskurzija.

Ana

08.02.2021. 15:55

DOSTA BRE VISE!! Treba da razumemo, da se ovim filmom, i takvim kritikama i napadima na istiniti sadrzaj filma, upravo bas nama pruza sansa, cisto servirana na posluzavniku, da sada po prvi put u nasoj Istoriji -- gromoglasno najzad otvorimo to pitanje! Da se ne bojimo...Vec da bez ikakvih "Svetskopolitickih i Dobrosusedskih" obzira, vec jednom zahtevamo od Sveta, PRIZNANJE JASENOVCA, i svega slicnog u Hrvatskoj iz tog doba -- KAO GENOCID!! Oprastali smo duuugo -- iz vlastite narodne dobre duse, zbog "Bratsva i Jedinstva" u novoj drzavi, posle pobede nad Hitlerom, sa kojim je Hrvatska bila legalno u savezu. Te smo takodje duuugo -- neprestano pruzali bratsku ruku saradnje, sve dok Hrvatska u novijoj istoriji devedesetih, nije otvoreno pokazala da joj ta zajednicka drzava Jugoslavija, na dalje vise nije na korist, kao do tada! I uputila se na Zapad... najgore pljujuci po istim tim Srbima, i planski izazivajuci gradjanski rat. Zajedno sa svojim "zapadnim prijateljima", kojima je bio cilj totalno razbijanje te Jugoslavije! Dok bi po scenariju tih njihovih stranih prijatelja, kreiranom jos sedamdesetih...Trebalo IZPROVOCIRATI Srbe, bas na osnovu tog prastanja Hrvatima njihovih predjasnjih zlodela...A devedesetih se ponovo na te iste Srbe baciti optuzbama da su najgori ugnjetaci i zlotvori hrvatskog naroda...uz ustaske zastave i poklike na sve strane. I po tom vesto prostudiranom scenariju, reagovase ovog puta ti Srbi, rekavsi: "E necete nas vise braco...nenaoruzane zive spaljivati, ni terati ponovo u logore"!! Tako je poceo taj gradjanski rat...koji su "strani mocni prijatelji", kako su i planirali, iskoristili da sto je god bilo moguce prikazu Srbe kao vinovnike, i najkrvavije zlocince, Evrope, posle Hitlera!! Toliko da je cak i Nemacka, po prvi put u svojoj Istoriji i od Drugog Sv.rata -- premijerno usla sa svojom vojskom u neku tudju drzavu -- u tu zaracenu Jugoslaviju, kao "Mirovna vojska". Te uz put, najzad umije i opere...svoj obraz!! Da.... lepo je sve to smisljeno -- sve po scenariju, i naravno saradnju masmedija... ALI SADA, evo otvara nam se najzad IZLAZ IZ TOG MRACNOG TUNELA::: ZAHTEVAJMO PRIZNANJE GENOCIDA!!! Zahtevajmo od nase Vlade, da bez ikakvih obzira, straha i taktiziranja, zbog nekakvih represalija...da to pitanje, u ime svih nas, dodje na red, u ovome svetu. Posebno i zato sto Svet i nije vise unipolaran, u smislu vladavine moci. A bice jos manje takav, posle ove epidemije korone.