SKINUTA ZABRANA ZA "DARU": Filmska baza IMDb ponovo dozvolila glasanje za srpsko ostvarenje

A. P.

05. 02. 2021. u 19:31

POSLE kratkotrajne zabrane glasanja za "Daru iz Jasenovca", najčuvenija filmska baza IMDb ponovo je omogućila posetiocima sajta da daju svoj glas za srpskog kandidata za Oskar.

СКИНУТА ЗАБРАНА ЗА ДАРУ: Филмска база IMDb поново дозволила гласање за српско остварење

Foto Promo

Zabranu su uveli administratori sajta zbog svojevrsnog "rata glasovima", u kojem su korisnici iz Srbije filmu mahom davali čiste desetke, dok su, kako se pretpostavlja, korisnici sa druge, hrvatske strane, filmu davali "jedinicu".

Mogućnost glasanja vraćena je na dan kada je u Americi počela bioskopska distribucija "Dare". Nažalost, film o stradanju srpske dece u zloglasnom logoru suočio se sa novom negativnom kritikom, ovoga puta u "Los Anđeles tajmsu". Kritičar Robert Abele napisao je da je "masovni kompleks logora u Jasenovcu bio još jedan pakao na Zemlji za Jevreje", a potom dodao:

- Ono što epsko delo varvarstva i sentimentalnosti reditelja Predraga Antonijevića želi da progura jeste da je uništavanje etničkih Srba bio pravi cilj i da su deca dobila svoj kamp.

Distributer "Dare", "Megakom film", navodi da je i u ovom tekstu "jasno uočljiv nedvosmislen potez sabotaže filma u trci za prestižnu nagradu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Duško

05.02.2021. 22:21

Samo na istini čovek može i mora graditi budućnost, a Dra i Jasenovac je živa istina. Možda i ne bi bila odavno jer Srbi su mali narod, ali na istom mestu u isto vreme na identičan način stradavao je i židovski narod, tako da se ovde Istorija ne može menjati.

the zika

22.02.2021. 12:58

potomci nacista u saradnji sa ustaskim klerom pokusavaju da zataskaju krvave tragove svojih zlocina. nebitna je ta njihova nagrada, nagrada koju dodeljuju pedofili i silovatelji iz holivuda. ono sto je bitno je da sto vise ljudi vidi film i sazna ko su u stvari ti hrvati i kakav genocid i zlocin nose u krvi. covek, ako je i malo pametan, ima sopstveno misljenje i moze sam da donese odredjene zakljucke bez oslanjanja na placene tekstove i nebulozne kritike i ocene raznoraznih holivudskih dunstera.