BOJANU MILORADOVIĆU NOVA KNJIŽEVNA NAGRADA: Za doprinos radu književne zajednice dodeljena nagrada jagodinskom umetniku

Zorica Gligorijević

23. 12. 2020. u 15:44

KNjIŽEVNA zajednica Jugoslavije nagradila je jagodinskog umetnika Bojana Miloradovića za doprinos radu ove institucije i ostvaren vrhunski književni domet u njegovoj novoj knjizi „Ko je on“, koja bi trebalo da bude objavljena početkom naredne godine. Priznanje mu je u Beogradu uručio predsednik Književne zajednice Jugoslavije Lazar Božović.

БОЈАНУ МИЛОРАДОВИЋУ НОВА КЊИЖЕВНА НАГРАДА: За допринос раду књижевне заједнице додељена награда јагодинском уметнику

Foto: Privatna arhiva

Mislim da je ovo priznanje kruna mog dosadašnjeg književnog stvaralaštva. Sve nagrade su mi važne, kao i one osvojene u pozorištu za glumu i režiju, ali moram da istaknem da ovo priznanje zauzima posebno mesto kako na zidu moje stvaralačke sobe, tako i u mom srcu – kaže Miloradović.

Foto: Privatna arhiva

 

On dodaje da je reč o zbirci pesama i da „korice ove knjige kriju samo jednu, najdužu pesmu na svetu, ikada napisanu o njemu, ali ko je on neka ostane tajna“.

Miloradović je za literarno stvaralaštvo dobio priznanje „Žikica Jovanović Čičak“ za doprinos savremenoj srpskoj satiri, nagradu „Dušan Srezojević za sveukupni književni rad i „Srpsko pero“ na istoimenom festivalu, gde je pobedio sa pesmom „Kad se nebo raznebesi“.

Bojan Miloradović sa nedavno uručenim priznanjem, privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije