PRIČA O BEZUSLOVNOJ LJUBAVI: Na sceni pozorišta lutaka biće izvedena "Bela griva"

V.V.S.

14. 10. 2020. u 17:06

U POZORIŠTU Lutaka „Pinokio“ u sredu,14.oktobra, premijerno će biti izvedena „Bela griva“ , predstava nastala po motivima Renea Gijoa i u režiji Predraga Stojmenovića. Pred najmlađom publikom naći će se priča o bezuslovno ljubavi sromašnog dečaka i diljeg konja.

ПРИЧА О БЕЗУСЛОВНОЈ ЉУБАВИ: На сцени позоришта  лутака биће изведена Бела грива

Foto: Pinokio

„Bela Griva“ je divlji konj, usamljenik kojem je za galopiranje potrebno beskrajno prostranstvo. Ponosni vitez sa sopstvenom voljom i zakonima, postaje plen za ljude, koji ne poštuju njegovu slobodu već žele da njim vladaju – objašnjava reditelj Predrag Stojmenović. -  Folko, dečak koji odrasta u sličnim uslovima kao konj, jedini u njemu vidi prijatelja. LJubav između malog ribara i razuzdanog konja prerasta u njihovu zajedničku borbu za slobodom, koju na kraju plaćaju životom. LJudi koji žele da zarobe i ovladaju životinjom, da se nametnu kao vladari sveta, narušavaju prirodu i nisu dostojni da sa drugim bićima dele ovu planetu.

Igraju Predrag Grujić, Goran Popović, Željka Mandić, Zorana Milošaković-Tasić, Ivana Todorović, Borko Sarić, Zoran Todorović, Jovan Popović, Dragiša Kosara, Anita Stojadinović i Lako Nikolić. Za animaciju konja zaduženi su Filip Vukićević, Miloš Damnjanović, Zoran Vujačić, Stefan Blagojević i Vladimir Maksimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SANJA KUŽET SMRŠALA 18 KILA: Iz ishrane izbacila JEDNU namirnicu