ZAVRŠEN TREĆI MEĐUNARODNI DUNAV FILM FEST: Pobednik Pecoldova ljubavna drama

R. R.

17. 09. 2020. u 14:32

NAGRADA za najbolju režiju upravo završenog Međunarodnog festivala Dunav Film Fest pripala je slavnom nemačkom reditelju Kristijanu Pecoldu za ljubavnu dramu "UNDINE", a priznanje za najbolji scenario osvojio je Ilja Zofin za ratnu istorijsku sagu "Časovi persijskog".

ЗАВРШЕН ТРЕЋИ МЕЂУНАРОДНИ ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТ: Победник Пецолдова љубавна драма

Foto: Promo

Najbolji glumac 3. izdanja Dunav Film Festa je Lars Ajdinger, koji je, kako je obrazložio žiri, maestralnim ulogama u dva filma, “Časovi persijskog” i "Sestrica" oduševio festivalsku publiku.

Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje ponela je i hrvatska gumica Lana Barić za ulogu u slovačkom filmu "Eden" rediteljke Agnes Kočis.  Među ovogodišnjim laureatima su i rediteljski duo Mina Mileva i Vesela Kazakova za film "Mačka u zidu", koje su ponele nagradu za najboljeg mladog autora. 

Ovogodišnji festival predstavio je publici 30 filmskih ostvarenja u šest selekcija, koji su prikazani na tri lokacije - Mali grad Smederevske tvrđave, Trg kod Karađorđevog trga, Brod Pristan, kao i na Onlajn platformi mojoff.net, a svečano je završen prikazivanjem novog filma reditelja Darka Bajića "Ime Naroda". Projekciji ove istorijske drame o Svetozaru Miletiću, uglednom advokatu, članu ugarskog parlamenta i borcu za prava i nezavisnost Srba u Vojvodini u vreme Austrougarske, pored Darka Bajića i scenariste Koste Peševskog prisustvovao je i deo glumačke ekipe filma, Ana Franić, Igor Benčina i Anja Pavićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!