POBEDIO CRTEŽ MAŠE MIKIĆ: Deca Srbije Kini

Z. Gligorijević

17. 09. 2020. u 13:33

MAŠA Mikić, učenica osmog razreda OŠ “Svetozar Marković” iz Lapova, osvojila je prvo mesto u kategoriji likovnog stvaralaštva na velikom elektronskom konkursu Turističke agencije „Dest“ i Opštine Knić na temu Deca Srbije Kini - „Hvala vam za vaše veliko srce“.

ПОБЕДИО ЦРТЕЖ МАШЕ МИКИЋ: Деца Србије Кини

Foto: Privatna arhiva

Maša je dobila dva pansiona za dve osobe (za pobednika i pratioca) u Naučno obrazovno kulturnom centru “Vuk Karadžić” u Tršiću. Njen crtež biće deo velike dečije izložbe koja će biti organizovana u Kini.

Foto: Privatna arhiva

Stručni žiri, koga su činili Ervin Ćatović, redovni profesor Univerziteta, Rešad Prtinac, profesor umetnosti i Jelena Belojica, profesor umetnosti, cenili su konkursni zadatak, normative, likovno stvaralaštvo, kreativnost u slici i idejno rešenje.

Konkurs je, kako navode organizatori, raspisan u znak zahvalnosti što se Narodna Republika Kina u trenutku pandemije virusa korona Srbiji našla kao pravi i iskren prijatelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)