FESTIVAL SCENARIJA U VRNJAČKOJ BANJI: Deset filmskih priča u trci za nagrade

R. R.

06. 09. 2020. u 21:21

POSLE avgustovskog odlaganja, ovogodišnji, 44. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji dobio je novi termin-svečano će biti otvoren 17. septembra projekcijom filma “Otac” Srdana Golubovića.

ФЕСТИВАЛ СЦЕНАРИЈА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ: Десет филмских прича у трци за награде

Foto: ilustracija

Na Trgu kulture, pre zvanične ceremonije otvaranja biće upriličen program „Veče sa Petrom Božovićem“ posvećen jednom od naših najvećih filmskih i pozorišnih glumaca.

Kako je najavio organizator festivala, Kulturni centar Vrnjačka Banja, do 21. septembra u trci za jednu od tri nagrade takmičiće se 10 ostvarenja. Publika će imati priliku da vidi filmove koji su obeležili našu produkciju u 2019. i 2020, i već osvajali nagrade na domaćim i inostranim festivalima, kao što su “Asimetrija” Maše Nešković, “Moj jutranji smeh” Marka Đorđevića, „Revolt“ Aleksandra Rajkovića, “Realna priča” Gordana Kičića. Tu su i „Ekipa“ Marka Sopića i Radeta Ćosića, „Proleće na poslednjem jezeru“ Vuleta Žurića i Filipa Čolovića, „Sutra je još uvek juli“ Dejana Vlaisavljevića Nikta, „Iz ljubavi“ Nenada Mikovića“, a na zatvaranju će biti prikazano nagrađivano ostvarenje „Grudi“ Marije Perović.

Van zvanične takmičarske selekcije, u programu “Preko plota”, 22. i 23. septembra zakazana je projekcija hit filma „Hotel Beograd“ ruskog reditelja Konstantina Statskija, sa našim Milošem Bikovićem u ulozi glavnog junaka. Tradicionalni simpozijum FFS ove godine posvećen je izdavačkoj delatnosti Filmskog centra Srbije, a o nagradama će odlučivati tročlani žiri – Ana Marija Rosi (rediteljka i scenaristkinja, prošlogodišnja pobednica festivala u Vrnjačkoj Banji sa filmom “Ajvar”), Miroljub Stojanović (filmski kritičar, publicista, urednik izdavaštva u FCS), i Petar Mihajlović (scenarista „Južnog vetra“).

Foto: ilustracija

Festival će se, kako ističe organizator, odvijati uz sve propisane mere epidemiološke zaštite - projekcije filmova u vrnjačkom bioskopu zakazane su u 18 sati, a na letnjoj pozornici u 20.30.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista