TOPLOMER ZA GLEDAOCE: Sekretarijat za kulturu poslao pozorištima preporuke za rad

Agencije

12. 08. 2020. u 09:17

SEKRETARIJAT za kulturu Grada Beograda, uputio je svim gradskim i privatnim pozorištima, ali i Narodnom pozorištu predlog preporuka i mera za nastavak rada.

ТОПЛОМЕР ЗА ГЛЕДАОЦЕ: Секретаријат за културу послао позориштима препоруке за рад

Sale će raditi sa trećinom kapaciteta / Foto Tanjug

Pismo iste sadržine upućeno je i predsednici Vlade Srbije, a sve sa ciljem da se omogući da teatri u Srbiji od jeseni nastave pozorišni život.

U pismu se navodi obaveza pridržavanja opštih higijenskih mera i mera fizičke udaljenosti, kao i merenje telesne temperature beskontaktnim termometrima na ulasku u zgradu. Temperatura će se meriti gledaocima, ali i izvođačima i zaposlenima. Obavezno je korišćenje maski u sali, osim kod glumaca za vreme igranja predstave.

Preporuka je da se sve predstave igraju u velikim salama, uz ograničenje broja posetilaca, tako da se poštuje kriterijum od 4 kvadrata po gledaocu, što iznosi trećinu kapaciteta sale. Mesta bi trebalo da budu unapred označena, tako da se ispoštuje udaljenost.

Predlog je da se predstave izvode u kontinuitetu bez pauze, a ukoliko je neophodna pauza zbog tehničkih promena, preporučuje se da publika ostane na svojim mestima u sali.

U ponedeljak, 17. avgusta, održaće se sastanak svih direktora pozorišta sa predstavnicima Grada, Kriznog štaba i Zavoda za javno zdravlje, kada će se razgovarati o primeni ovih mera.

Pojačana higijena

POSLE predstave korišćenu rekvizitu i ostalu opremu obavezno treba dezinfikovati, a neophodna je pojačana higijena prostora, klima-uređaja, uređaja za grejanje, i ventilacije. Pri planiranju repertoara, potrebno je osigurati dovoljno vremena za ulazak i izlazak publike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!