PREMIJERNI "KRAJ SVETA U TRI ČINA": Novi naslov na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta

V.V.S.

02. 04. 2024. u 16:26

U BEOGRADSKOM dramskom pozorištu privode se kraju probe predstave "Kraj sveta u tri čina" (režija Selma Spahić), nastale po tekstovima "Pod suknjom" Kristine Kegljen, "Aktivistkinje" Katje Gorečan i "Svet zaslužuje kraj sveta" Tijane Grumić.

ПРЕМИЈЕРНИ КРАЈ СВЕТА У ТРИ ЧИНА: Нови наслов на репертоару Београдског драмског позоришта

foto S.Bojić

- Sva tri teksta imaju snažan feministički i autorski pristup zadanoj temi iskustva nasilja nad ženama u pandemiji, stvarajući zajedno uzbudljiv univerzum značenjski bogat ženskim faktima i artefaktima, a aktivan u svom otporu neoliberalnom kapitalizmu i patrijarhatu. Otpor se ne odnosi samo na svet tekstova već i na njihovu i našu poziciju autora, kulturnih radnica, svesnih da zavisimo stalno o nekom (retkom) takmičenju, u ovom slučaju rigidnih odrednica evropskog projekta - ističe u najavi dramaturg Ivana Vuković.

Premijera je u subotu, 6.aprila, a u predstavi igraju Mirjana Karanović, Iva Ilinčić, Bojana Stojković, Milica Stefanović, Katarina Bistrović Darvaš, Anđela Ramljak, Petja Golenc Horvat i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEZNANJE, PORICANJE I ZABORAV : Filozofsko pozorište u Bitef teatru