SVETSKA PREMIJERA “FAUNA“ NA SCENI SNP: Večeras u Novom Sadu počinje 20. Beogradski festival igre

J. S.

05. 04. 2023. u 15:59

NASTUPOM italijanske trupe "Balet Torina" sa predstavom "Faun" u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu večeras u 20 sati počeće 20. Beogradski festival igre.

СВЕТСКА ПРЕМИЈЕРА “ФАУНА“ НА СЦЕНИ СНП: Вечерас у Новом Саду почиње 20. Београдски фестивал игре

SNP

Traje do 8. aprila i biće u celosti igran u SNP-u, najstarijem srpskom profesionalnom teatru, jer u Beogradu, za sada, ne postoji adekvatna scena za ovu vrstu nastupa.

Predstava "Faun" koreografa Mauro de Kandija, rodom Italijana koji već dve decenije ima veoma uspešnu karijeru u Nemačkoj, biće izvedena kao svetska premijera. Uz Kandija koreografiju ovog jednočasovnog baleta potpisuju i sami izvođači na sceni - Liza Mariani, Flavio Feruči, Nađa Gusvel i Luka Tomasoni.

Posle italijanskog ansambla, u okviru ovog jubilarnog festivala na sceni Srpskog narodnog pozorišta, takođe sa početkom u 20 časova, 7. i 8. aprila nastupiće "Holandski teatar igre". Oni će po sedmi put učestvovati na Beogradskom festivalu igre, izvešće predstave „Trasa“, „Bogovi i psi“ i „Figure u izumiranju”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)