OBELEŽIO JE NAJSLAVNIJU EPOHU NAŠEG FILMA: Vučić uputio telegram zbog smrti Puriše Đorđevića

Tanjug

24. 11. 2022. u 14:15

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i poštovaocima reditelja Mladomira Puriše Đorđevića u kojoj je istakao da je to bio režiser i scenarista koji je obeležio najslavniju epohu naše filmske umetnosti.

ОБЕЛЕЖИО ЈЕ НАЈСЛАВНИЈУ ЕПОХУ НАШЕГ ФИЛМА: Вучић упутио телеграм због смрти Пурише Ђорђевића

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Čovek čiji je životni put počeo stradanjem zbog ideje u koju je verovao i stvaralac koji je neumorno živeo za film, Đorđević je utkao sve nijanse ljudskog bivanja u dela koja će ostati upamćena među brojnim generacijama vernih gledalaca i poštovalaca njegovog jedinstvenog umetničkog izraza. Za naročite zasluge u oblasti filmske umetnosti, odlikovan je Sretenjskim ordenom drugog stepena, čime mu je njegova Srbija, i na ovaj način, odala priznanje.

Način na koji je Puriša majstorski prikazivao ljudsku prirodu, stavljajući svoje likove u neverovatne i neretko granične situacije koje angažuju publiku da duboko promisle životne izazove, svrstao ga je u sam vrh profesije, a maestralna lakoća kojom nas je inspirisao da kroz film bolje spoznamo i sebe i specifičnosti naše kolektivne naravi, ući će u antologije naše umetničke scene.

Upućujem izraze dubokog saučešća porodici, prijateljima i kolegama Puriše Đorđevića. Neka počiva u miru”, navodi Vučih u telegramu saučešća, saopštila je pres služba predsednika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (44)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024