TRIJUMFOVALA "DŽENIS": Nagrade najboljim predstavama "Borinih pozorišnih dana"

D. RISTIĆ

29. 10. 2022. u 11:48

NAJBOLjA predstava na 42. "Borinim pozorišnim danima" u Vranju je "Ko je ubio Dženis Džoplin?" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, po tekstu Tijane Grumić, u režiji Sonje Petrović.

ТРИЈУМФОВАЛА ЏЕНИС: Награде најбољим представама Бориних позоришних дана

Scena iz predstave "Ko je ubio Dženis Džoplin?", Foto D. Ristić

Ovom komadu je svoju nagradu, "Radoslav Radivojević", dala i festivalska publika, ocenivši je sa 4,92, što je prosek koji se ne pamti poslednjih godina.

Takođe, glumice koje tumače ulogu Dženis Džoplin u ovom komadu, Bojana Milanović i Sonja Isailović, ravnopravno dele nagradu za najbolju žensku ulogu na festivalu. Nagradu "Borisav Stanković" za najbolju mušku ulogu žiri je dodelio Dimitriju Diniću za ulogu Pileta kopileta u predstavi "Kus petlić" Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića i izvođenju subotičkog Narodnog pozorišta Nepsinhaz.

Nagrada "Borisav Stanković" za najbolju dramaturgiju dodeljena je Maji Pelević, autorki dramatizacije teksta "Poslednje devojčice", u režiji Kokana Mladenovića, Pozorišta "Kostolanji Deže" iz Subotice.

Keskenovićeva i Poplavska, Foto D. Ristić

Žiri 42. "Borinih pozorišnih dana", u sastavu: predsednica Nataša Poplavska, rediteljka iz Skoplja, Biljana Keskenović, glumica iz Sombora i Borivoj Radaković, pisac iz Zagreba, odluku je doneo jednoglasno. U konkurenciji festivala koji je održan pod sloganom "Kuda plovi ovaj svet?", bilo je šest predstava. Van konkurencije, pozorište grada domaćina "Bora Stanković" je izvelo komad "Autoputem", autorke Ane Đorđević, dok je Kraljevačko pozorište u čast nagrađenih odigralo predstavu "Crna ovca" Vide Davidović, u režiji Snežane Trišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)