FESTIVAL U ČAST VELIKOG PISCA: U Vranju otvoreni 42. Borini pozorišni dani, obeležen novoustanovljeni dan istoimenog teatra

D. RISTIĆ

23. 10. 2022. u 11:48

U VRANjU su otvoreni 42. Borini pozorišni dani, na svečanosti na kojoj je obeležen i Dan pozorišta "Bora Stanković".

ФЕСТИВАЛ У ЧАСТ ВЕЛИКОГ ПИСЦА: У Врању отворени 42. Борини позоришни дани, обележен новоустановљени дан истоименог театра

Danijela Vanušić, Foto D. Ristić

Povodom novoustanovljenog Dana pozorišta "Bora Stanković", dodeljene su zahvalnice za izuzetan doprinos u obnovi zgrade ovog teatra predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić, koje je u njihovo ime primila Danijela Vanušić, pomoćnica ministarke kulture i informisanja. Takođe, za izuzetan doprinos u obnovi pozorišta zahvalnice su dobili i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Festival je zvanično otvorila pomoćnica ministarke kulture Danijela Vanušić.

Miroslav Ilić i Žetica Dejanović, Foto D. Ristić

- Na zadovoljstvo građana Vranja i okoline, ovo pozorište od pre tri godine živi svoj novi život. Zahvaljujući angažovanju predsednika Vučića i usaglašenom delovanju Vlade Srbije, Ministarstva kulture i Grada Vranja, Pozorište "Bora Stanković" u potpunosti je rekonstruisano i danas spada u najbolje opremljene teatre u Srbiji. Da je Vranje oduvek bilo mesto bogatog kulturnog života i okupljanja umetnika i poklonika teatra svedoči podatak da je pre 125 godina ovde u Vranju postavljena prva predstava - rekla je Vanušićeva.

Festivalom koji Grad i vranjski teatar organizuju u slavu jednog od velikana srpske književnosti, začetnika moderne, Borisava Bore Stankovića, pokazuju da sa posebnim pijetetom neguju uspomenu na svog pisca.

Svečanosti je prethodilo otvaranje izložbe o 25 godina profesionalnog pozorišta, a ansambl vranjskog teatra se predstavio komadom "Auto-putem" Ane Đorđević.

Foto D. Ristić

PRIZNANjA

POVODOM Dana pozorišta, prvi put su dodeljene godišnje nagrade članovima kolektiva, glumici Žetici Dejanović i majstoru scene Miroslavu Iliću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)