SA INFUZIJE NA SCENU: Borini pozorišni dani u znaku drame glumca Hadži Nenada Maričića

Дејан Ристић
Dejan Ristić

27. 10. 2022. u 12:23

GLUMAC Hadži Nenad Maričić je neposredno pred izvođenje komada „Rat i mir“ na Borinim pozorišnim danima morao da primi infuziju, ali ga to nije omelo da briljira u komadu.

СА ИНФУЗИЈЕ НА СЦЕНУ: Борини позоришни дани у знаку драме глумца Хаџи Ненада Маричића

Foto: D. Ristić

Narodno pozorište se u sredu predstavilo na 42. Borinim pozorišnim danima komadom „Rat i mir“ u režiji Borisa Liješevića. Pred izvođenje komada Hadži Nenad Maričić je osetio zdravstvene probleme, pa je morala da interveniše hitna pomoć. Konstatovan mu je znatan pad krvnog pritiska, pa je glumac primio punu dozu infuzije.

- Nikada do sada nisam imao takav nagli pad pritiska, ali zahvaljujući intervenciji hitne pomoći, uspeo sam da se stabilizujem i odigram predstavu. Pretpostavljam da je razlog premor usled brojnih obaveza – rekao je Hadži Nenad Maričić tokom razgovora o predstavi nakon uspelog izvođenja.

Iako je opcija otkazivanja bila realna, Maričić je, kao pravi profesionalac, zajedno sa kolegama, izašao na scenu vranjskog teatra i odigrao veoma zahtevnu ulogu grofa Pjera Bezuhova u tročasovnom epu, adaptiranom po čuvenom Tolstojevom romanu.

Po njegovoj glumi, niko u sali nije mogao da pretpostavi da mu je koji sat pre predstave ukazivana lekarska pomoć. Vranjska publika je ovo izvođenje nacionalnog teatra dočekala ovacijama.

BONUS VIDEO - MISTERIJA SKELETA KOD NIŠA: Nebojša Milić – Dve godine bez vesti o bratu, da li su to njegove kosti?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna