SNIMA SE NASTAVAK "DARE IZ JASENOVCA": Serija "Zadarska kristalna noć" - susret posle 50 godina, evo ko igra Daru i Budu

M. J. M.

17. 05. 2022. u 17:36

REDITELj Predrag Gaga Antonijević u Crnoj Gori snima seriju "Zadarska kristalna noć", koja predstavlja nastavak filma "Dara iz Jasenovca".

СНИМА СЕ НАСТАВАК ДАРЕ ИЗ ЈАСЕНОВЦА: Серија Задарска кристална ноћ - сусрет после 50 година, ево ко игра Дару и Буду

Foto Promo

Sestra i brat, Dara i Budo, na kraju filma, uspevaju da se izbave iz logora, ali ne zna se šta se dogodilo s njima posle užasa koji su preživeli. To ćemo saznati u seriji "Zadarska kristalna noć", čija je centralna tema srpsko stradanje tokom Drugog svetskog rata i sudbina preživele dece iz zloglasnog logora Jasenovac.

Videćemo kako je izgledao susret brata i sestre posle pola veka, u Zadru, 1991. godine. Glumac  Marko Gvero će nam dočarati lik Darinog brata Bude, koga je usvojila hrvatska katolička porodica, posle spasavanja iz logora uz pomoć Dijane Budisavljević, a Daru tumači Mirjana Karanović.

Zadarska kristalna noć ili Progon zadarskih Srba 1991. godine naziv je za rušilački pohod hrvatskih šovinista u Zadru 2. maja 1991, kada je više od 2.000 Hrvata naoružanih palicama, motkama, kamenicama, šipkama i flašama, krenulo u uništavanje i pljačkanje imovine Srba (kuća ili vikendica) i lokala firmi iz SR Srbije. Uništeno je više od 130 objekata i 470 srpskih kuća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)