PROBLEMATIČNI NASTAVNICI I LUCKASTA POSADA: Nova serija "Zbornica" i nastavak "Aviondžija", od 19. maja, na Superstar TV

J. BANjANIN

14. 05. 2022. u 10:14

DVA domaća projekta krenuće u trku gledanosti istog dana. Od četvrtka, 19. maja, kanal Superstar počinje da emituje drugu sezonu "Aviondžija", koje će poletati, svakog radnog dana, od 20 sati, dok ćemo u "Zbornicu" zavirivati jedan sat kasnije.

ПРОБЛЕМАТИЧНИ НАСТАВНИЦИ И ЛУЦКАСТА ПОСАДА: Нова серија Зборница и наставак Авионџија, од 19. маја, на Суперстар ТВ

Dva domaća projekta krenuće u trku gleda, Foto promo

Scenario nove serije "Zbornica" potpisao je Vladimir Đurđević, dok je za režiju 50 epizoda bio zadužen mladi reditelj Đorđe Stanimirović. Produkcijsko delo "Telekoma Srbija" i "Atos filma", baviće se kolektivom u kome će svaki gledalac pronaći junake iz školskih dana. Kako je tokom snimanja "Zbornice", za "TV Novosti", rekao Stanimirović, ti su junaci obični, jednostavni ljudi, koji sticajem okolnosti rade u školi. Ova komedija prati njihove međusobne odnose i pokušaje da se - i sami problematični - suoče sa problematičnim đacima. Tako ćemo Katarinu Žutić gledati u roli profesorke hemije koju muči neostvarena naučna karijera. Anka Gaćeša Kostić će igrati nesuđenu glumicu koja se pronašla u roli profesorke srpskog jezika. Nastavnik matematike mora biti strog, i to će pokazati Dejan Lutkić. Uspešnog kompozitora koji voli da radi sa decom dočaraće Zoran Cvijanović. Nastavnika zanemarenog tehničkog obrazovnja, pa zato usputno i domara, predstaviće Miloš Samolov, a nastavnika fizičkog i prostodušnog zavodnika igraće student Fakulteta dramskih umetnosti Đuro Brstina. Školski kolektiv je nezamisliv bez tetkice, ovaj put veoma moderne u tumačenju Gorice Popović, a u obrazovanju su potrebni i psihološkinja (Jovana Balašević) i direktor (Nebojša Ilić).

Svakome poznati tip roditelja koji redovno svraća u školu da proveri kako detetu ide, i da se žali kada mu ne ide, duhovito će pokazati Paulina Manov. Pored toga što će svim glavnim likovima biti posvećena jednaka pažnja - umesto fokusa na jedno ili dvoje - specifičnost ove školske komedije biće i to što će se u njemu redovno pojavljivati samo jedno dete. Ono, naravno, i samo će biti problematično i stalan gost kod direktora ili psihološkinje. Ta je zahtevna uloga poverena mladom Marku Nikitoviću, kome su se reditelj i ostali tokom snimanja zahvaljivali i za dobru glumu i za dobru atmosferu koju je odmah stvorio. Dejan Lutkić je, za "TV Novosti", podsetio da se dugo nije pojavilo delo koje se bavi onime što se u školama dešava, a đaci ne vide. Među radovima sa tom temom slava filma "Majstori, majstori", reditelja Gorana Markovića, ne prolazi ni danas.

Reditelj Đorđe Stanimirović potvrdio je da je atmosfera čuvenog kolektiva tog filma bila uzor i za seriju "Zbornica".

O kolektivu, ali drugačijem, pripovedaju i već poznate "Aviondžije". Prvi domaći sitkom o dogodovštinama avionske posade, nastao u produkciji "Telekoma Srbija" i kuće Hype production, prvom sezonom je privukao pažnju televizijske publike. Luckasta posada i još luckastiji putnici u rizičnom okruženju aviona ponudili su dobru zabavu, pa su autor Saša al Hamed, mlada rediteljka Suzana Purković i scenaristi Tatjana Ilić, Milena Depolo, Filip Vujošević i Milica Jevtić stvorili novih 48 epizoda. U njima će svega četiri ili pet likova biti nasleđeno iz prethodne sezone, a scenaristkinja Tatjana Ilić je, za "TV Novosti", krajem prošle godine otkrila da će radnja biti melodramskija.

Dejan Lutkić i Anka Gaćeša Kostić, Foto Aleksandar Letić

Među glumačkim osveženjima naći će se stjuardesa Barbara, ekološki osvešćena naslednica bogate porodice, i stjuard Beba iz potpuno drugačijeg socijalnog miljea, koji je za svoje letove morao da se izbori. Njih dvoje će biti u žiži emotivnog zapleta, a novi stjuard Stanko, najbolji u klasi ali socijalno nevešt, biće osovina komičnog.

Bojana Kovačević, Foto Promo

Njegova ljubavna meta biće pilotkinja koju će igrati Sofija Juričan, i koja će karakterom biti Stankova savršena suprotnost. Više svetla će dobiti i lik Anđele (Teodora Bjelica), ćerke direktora kompanije. Otac će je po kazni uputiti u posadu, ali će njeno ponašanje biti takvo da će se gledaoci pitati ko je tu kažnjen. U svakoj epizodi na nove destinacije će leteti i Mladen Sovilj, Ivan Đorđević, Bojana Kovačević, Dunja Stojanović, Marija Babić, Jelena Rakočević, Slaven Došlo, Isidora Minić i drugi.

Miloš Đorđević, Foto Promo

Naravno, kao i u prvoj sezoni, u "Aviondžijama" će ponovo gostovati i poznate ličnosti, a u nekim od epizoda pojaviće se Olga Odanović, Predrag Bjelac, Anastasia Mandić, Slobodan Boda Ninković, Branka Šelić, Marko Janjić, Mihaela Stamenković, Rade Ćosić, Andrea Ržaničanin...

 

Jelena Rakočević i Slaven Došlo, Foto Promo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a