ŽIRI NAPRAVIO NAJUŽI IZBOR: Nagradi "Tišma" nada se petoro kandidata

J. S.

11. 05. 2022. u 10:25

EMINENTNI žiri Međunarodne nagrade za književnost "Aleksandar Tišma" u sastavu: Peter Handke, Ilma Rakuza, Laslo Marton, Vladislava Gordić Petković i Matijas Enar, u najuži izbor uvrstio je petoro pisaca - saopšteno je juče iz Fondacije koja nosi Tišmino ime.

ЖИРИ НАПРАВИО НАЈУЖИ ИЗБОР: Награди Тишма нада се петоро кандидата

Foto Arhiva

Potencijalni laureati su: David Albahari, Sesil Vajsbrot, Slobodan Šnajder, Serhi Žadan i Miljenko Jergović i svi su veoma dobro poznati našoj i evropskoj čitalačkoj publici, a njihova književna dela su višestruko nagrađivana.

Prema pravilniku Fondacije, druga Međunarodna nagrada "Aleksandar Tišma" dodeljuje se za književno-umetničko delo koje je pored maternjeg jezika pisca, objavljeno na engleskom, francuskom ili nemačkom jeziku u toku 2020. i 2021. godine ili se dodeljuje piscu za celokupni književni opus.

Ime laureata biće poznato do kraja maja. Nagradu će dobitniku uručiti predsednica žirija Ilma Rakuza 24. juna na svečanosti u Matici srpskoj u Novom Sadu. Priznanje dodeljuje svake druge godine Fondacija "Aleksandar Tišma", a ona se sastoji od novčanog iznosa (10.000 evra) i diplome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a