PET NASLOVA ZA "NUŠIĆA": Festival posvećen pozorištu u Smederevu od 18. do 26. maja.

J. ILIĆ

11. 05. 2022. u 13:26

GLAVNI program festivala i svečanost otvaranja najavljena je za 20. maj kada će biti izvedena i prva predstava u takmičarskom programu "Ana Karenjina" Novosadskog pozorišta.

ПЕТ НАСЛОВА ЗА НУШИЋА: Фестивал посвећен позоришту у Смедереву од 18. до 26. маја.

Foto N. Ž.

Narednog dana na programu je predstava "Put velikana" Udruženja umetnika "Artista" i Centra za kulturu Požarevac, koja nije u nadmetanju za nagradu. Potom, 22. maja predstavu "Izbiračica" izvešće Narodno pozorište iz Subotice, a dan kasnije pred publikom biće "Rolerkoster" Ateljea 212. Predstava "Vuci i ovci" Narodnog pozorišta iz Beograda je na repertoaru 24. maja, a sutradan, 25. maja "Zaljubljeni Šekspir" Beogradskog dramskog pozorišta.

Veče dodela festivalskih nagrada je najavljeno za 26. maj kada će biti izveden i Nušićev šou "Srećna familija" u kome učestvuju Uroš Jovčić, Slobodan Boda Ninković, Isidora Minić, Milorad Miki Damjanović, Mina Lazarević, Stevan Piale, Dragana Mićalović, Marko Milošević Orkestar "Lord i gospoda" sa gošćom Danijelom Veselinović, trubačicom.

Žiri za dodelu Nušićeve nagrade za najbolju predstavu i nagrade "Milosav Buca Mirković" za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu čine: Isidora Minić, dramska umetnica (predsednik žirija), Slobodan Boda Ninković, dramski umetnik i Milorad Miki Damjanović, dramski umetnik.

Žiri za dodelu Nušićeve nagrade za životno delo glumcu-komičaru čine: Miroslav Miki Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja (predsednik žirija), Gordana Đurđević Dimić, dramska umetnica i Nebojša Dugalić, dramski umetnik.

RAZGOVORI U KAFANI

POSLE svake predstave, u prostoru kafane "Dardaneli" u holu Centra za kulturu biće upriličen razgovor sa autorima i protagonistima predstava, kao i dodela nagrade za glumačko ostvarenje večeri na osnovu glasova publike.

ULAZNICE

CENA ulaznice za predstave u festivalskom programu je 800 dinara. Cena ulaznice za program svečane dodele nagrada i kabaretsku predstavu je 500 dinara. Prateći programi su besplatni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a