LAUREAT ALJOŠA ĐIDIĆ: Odlučen dobitnik nagrade Zadužbine „Predrag Peđa Tomanović“

Lj. P.

18. 01. 2022. u 09:11

MLADI glumac Srpskog narodnog pozorišta Aljoša Đidić, dobitnik je nagrade „Predrag Peđa Tomanović“, za ulogu K. u predstavi „Kafka mašin“ u režiji Veljka Mićunovića.

ЛАУРЕАТ АЉОША ЂИДИЋ: Одлучен добитник награде Задужбине „Предраг Пеђа Томановић“

Srđan Doroški

Žiri u sastavu Valentin Vencel, glumac i direktor Narodnog pozorišta Nataša Gvozdenović, pozorišna kritičarka i Predrag Štrbac, reditelj, ocenili su da u predstavi složenog sadržaja, mladi glumac Aljoša Đedić, vrlo precizno i nijansirano gradi lik K. Bez obzira na činjenicu što je reč o mladom glumcu, Anjošina interpretacija je izuzetno zrela, nadahnuta i emotivno ispunjena.

Zahvajući se Srpskom narodnom pozorištu na povrenju koje mu je pruženo, mladi glumac je kazao da je nto za njega vrlo značajno, jer mu je pružena šansa da konstantno bude u treningu, a to je za mladog glumca izuzetno značajno, da ide iz procesa u proces, da igra u delima veloikih pisaca, da radi sa velikim rediteljima i samim tim upoznaje i sebe i pozorišni ansambl.

Majka Predraga Peđe Tomanovića, Milena Tomanović, kao i sestra Helena Mihić, složoile su se da na ovakav način Predrag živi novi oblik života.

Upravnik SNP-a, Zoran Đerić rekao je da je Aljoša Đidić već na nekoliko predstava pokazao svoj izuzetan dar, kao i da je ovo veliki izazov za mladog glumca.

Uručenje nagrade biće održano 25. januara. Nagradu dodeljuje Zadužbina „Predrag Peđa Tomanović“ svake godine 17. januara, na dan rođenja „mladog velikog glumca“.

Osnivači Zadužbine su roditelji Milena i Milorad Tomanović, a nagrada se dodeljuje za najbolju ulogu koju je ostvario glumac u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, u prethodnoj godini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri