SALAŠ NI NA NEBU NI NA ZEMLJI: Ovako će izgledati muzej posvećen Đorđu Balaševiću

Novosti online

22. 12. 2021. u 10:49

PREZENTACIJA idejnog rešenja muzeja posvećenog velikom i neponovljivom Đorđu Balaševiću održana je u sali OC "Opens", a prisustvovali su Olivera Balašević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

САЛАШ НИ НА НЕБУ НИ НА ЗЕМЉИ: Овако ће изгледати музеј посвећен Ђорђу Балашевићу

Foto: Printskrin/Fejsbuk/ Olivera Balašević

- Obećala sam Simoni da ćemo na njen rođendan, u ime onih "devet sveća na torti...", zajedno otkriti ono na čemu sam radila prethodnih meseci. Ona, doduše, još uvek ne zna značenje reči „fondacija“, jer još nismo došli do tako komplikovanih reči, ali pokušaću da joj objasnim da je to ustanova zbog koje se trudiš da sve što ti je povereno radiš dosledno i odgovorno, iz dana u dan, jer samo onda možeš savršeno mirna i bajku o čarobnom pasulju, na primer, da nastaviš tačno na onom mestu gde ju je prethodne večeri prekinuo san... - napisala je Olivera Balašević na svom Fejsbuk profilu.

- Balašević Fondacija je osnovana u ime Simone i Petre, jer samo deca i jesu istinski legat, a ono što će se pod kupolom Ateljea Snova čuvati su formule ljubavi i dobrote kao svojevrsni putokazi koje im je postavio njihov Đole, kako su ga one zvale!

Dakle, tema moje priče je Muzej, salaš ni na nebu ni na zemlji, koji je oduvek bio tu i što će tu doveka i biti! U rimama će uvek biti sve po starom, samo će klinci biti novi u Ljubljani, Skoplju, Zagrebu, Sarajevu, Banja Luci, Kragujevcu, Novom Sadu...
Eto, to je to, mila moja devojčice, moja Simona - objavljeno je na Fejsbuk stranici Olivere Balašević.

- Neki Đoletov stih bi verovatno bolje od mene uspeo da oslika buru emocija koju sam osetio danas u toku prezentacije idejnog rešenja muzeja posvećenog velikom i neponovljivom Đorđu Balaševiću. Sve je ovog popodneva bilo tu, u sali OC "Opens"- Olivera sa preslatkom unukom, njen topli glas, 9 lelujavih svećica na torti "Nekih novih klinaca", sećanja na poznate reči i lica i svi ti prisutni ljudi koji su Đoleta tako mnogo voleli i cenili... Kao da je ceo Novi Sad danas stao tu, među nas, ceo Novi Sad, ali bez onog jednog i jedinog, bez onog koji je naš divni grad otelotvorio i pretvorio ga u čistu emociju, u note i stihove, u muziku i pesme. Đole, projekat tvoje zadužbine je divan, mesto koje će svima i zauvek svedočiti kakav si čovek bio biće dostojno tvoje veličine. Ja lično i gradska uprava ćemo učiniti sve da pomognemo u ispunjenju ovog zaveta i da naš Đorđe Balašević, dobri duh Novog Sada, u Univerzitetskom parku dobije mesto gde će njegov život i rad biti dostojno predstavljeni. Sugrađani, pozivam vas da dođete i pogledate rešenja i tako još jednom odate počast panonskom mornaru - objavio je Miloš Vučević na svom Instagram profilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)