LEPA VEST ZA NAJMLAĐE: Aforističar Lazarević objavio i knjigu za decu

Novosti onlajn

16. 12. 2021. u 08:49

POSLE zbirki aforizama i poezije, požarevački pisac Miodrag Lazarević nedavno je objavio i roman za decu i omladinu pod nazivom „Namerne greške“.

ЛЕПА ВЕСТ ЗА НАЈМЛАЂЕ: Афористичар Лазаревић објавио и књигу за децу

D.N.

Glavni moto dece koja u ovoj priči odrastaju je „Sve dok rastem biću srećan“, a tokom odrastanja sačuvati dete u sebi i ne izgubiti ga u lavirintima pisanih i nepisanih običaja.

-U eri novog poretka, tehnike i svega drugog novog oko nas, zaboravilo se na toplinu porodice, doma i radosti detinjstva, iskrenog drugarstva i zajedništva. Porodica je naša jedna i jedina oaza ljubavi i uzajamnog razumevanja, gde naša ljubav treba da raste svakog dana – smatra Lazarević.

Na putu odrastanja ljubav prevazilazi svaku prepreku. I slučajno rečene namerne greške u ovoj knjizi, nose sa sobom igru i poigravanje, mame osmeh i svaku, pa i najtežu situaciju, ublaže i oplemene.

Miodrag Lazarević objavio je još tri romana, dve zbirke poezije, zbirku kratkih priča i devet knjiga humorističko- satiričnog sadržaja.

Sarađuje u mnogim štampanim i elektronskim medijima, radovi su mu nagrađivani i prevedeni na nekoliko jezika. Piše i dramske tekstove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

„PINOKIO“ PODIŽE ZAVESU: Teatri iz Srbije i Bugarske na zaječarskom festivalu