"MOĆ PSA" I "BELFAST" VODE TRKU: Objavljene nominacije za Zlatni globus

A. P.

13. 12. 2021. u 22:29

HOLIVUDSKO udruženje stranih novinara (HFPA), uprkos lošem glasu zbog niza skandala koja su pratila njihove članove i najavljenom bojkoti pojedinih studija, televizija i glumaca, juče je objavilo nominacije za 79. Zlatni globus.

МОЋ ПСА И БЕЛФАСТ ВОДЕ ТРКУ: Објављене номинације за Златни глобус

Foto Promo

Filmsku listu predvodi "Netfliksov" vestern "Moć psa", u režiji Džejn Kempion i polubiografska priča Keneta Brane "Belfast", oba sa sedam nominacija. Ova dva ostvarenja boriće se za Zlatni globus za najbolju dramu sa filmovima "Dina", "Kralj Ričard" i "Koda".

U kategoriji komedije/mjuzikla borba će se voditi između "Priče sa zapadne strane", "Licorice Pizza", "Don`t Look Up", "Sirano" i tick, tick.. BOOM. Popularna i kod nas, crnohumorna drama kanala HBO "Naslednici" vodi trku među TV serijama sa pet nominacija.

Ranijih godina Zlatni globus je bio dobar putokaz za Oskar, ali posle ozbiljnih optužbi na račun nedostatka različitosti, transparentnosti, seksizma pojedinih članova udruženja, videćemo da li će i u 2022. ostati na tom nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice