NEMANJA UMESTO KATJE: Obrt pred večerašnje otvaranje 53. Bemusa

M. N. M.

01. 11. 2021. u 15:23 >> 03:21

BEOGRADSKA filharmonija otvara 53. Bemus večeras od 20 časova u Kolarčevoj zadužbini - ali sa našim "vešcem na violini" Nemanjom Radulovićem, koji nastupa umesto najavljene pijanistkinje Katje Bunijatišvili.

НЕМАЊА УМЕСТО KАТЈЕ: Обрт пред вечерашње отварање 53. Бемуса

Foto Marko Đoković

Omiljeni violinista će sa Filharmonijom izvesti Koncert Prokofjeva broj 2, a na programu orkestra su još dela Glinke i Rahmanjinova. Tako će ovaj neočekivani nastup biti lep uvod za već zakazani koncert Radulovića u koncertnoj sezoni Beogradske filharmonije, planiran za februar naredne godine.

- Svi planiramo koncerte mesecima unapred, ali nekada se desi nešto u poslednjem trenutku i ne može da se realizuje na način koji smo osmislili. Bio sam u Beogradu nekoliko dana i trebalo je da juče letim za Pariz. Međutim, nakon poziva da ostanem i sviram, morao sam da proverim sa porodicom i menadžerom u vezi sa sledećim angažmanom koji se uklopio bukvalno u dan. Tako da, dragi moji, baš se radujem što ćemo se videti na neplaniranom nastupu gde ću svirati drugi violinski koncert Prokofjeva, ali takođe i u februaru kada ću sa Beogradskom filharmonijom nastupiti na Kolarcu. Najviše od svega želim da Katja dođe što pre u Beograd i podeli njenu umetnost sa svima nama - rekao je Nemanja Radulović, koji ističe da mnogo voli pijanistkinju čiji je dugo iščekivani koncert sa beogradskim orkestrom odložen.

Nemanja često nastupa sa Beogradskom filharmonijom, sa kojom neguje posebno i čvrsto muzičko drugarstvo. Nezaboravnim koncertima koje su održali zajedno na Kolarcu kao i u čuvenoj Sali "Čajkovski" u Moskvi, pridružuje se ovaj neočekivani nastup kao i predstojeći koncert u filharmonijskoj sezoni, kada publiku očekuje vrhunsko koncertno uživanje - Nemanjino izvođenje čuvenog violinskog koncerta uz filharmoničare.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!