SARADNJA NJUJORKA I BEOGRADA: Istraživanje digitalnog performansa od 1. do 3. jula u UK "Parobrod"

V.V.S.

28. 06. 2021. u 13:05

CultureHub platforma iz Njujorka, pozorište La MaMa i beogradski umetnički kolektiv Eho animato, organizuju međunarodni skup pod nazivom "Solidarnost: digitalne strategije za kreativnu otpornost", koji će se održati od 1. do 3. jula, u UK "Parobrod" u Beogradu.

САРАДЊА ЊУЈОРКА И БЕОГРАДА: Истраживање дигиталног перформанса од 1. до 3. јула у УК Пароброд

UK Parobrod

Susret u Beogradu biće prvo okupljanje međunarodne CultureHub zajednice od njenog nastanka. Ovu globalnu platformu osnovali su Pozorište La MaMa i Institut za umetnost u Seulu i već jedanaest godina, koliko postoji, CultureHub predstavlja prostor za povezivanje umetnika širom sveta, pružajući im priliku da kritički promišljaju izvođačke prakse u kontekstu novih tehnologija. Ovim događajem kolektiv Eho animato iz Beograda (koji čine pozorišni i multimedijalni umetnici), na izvestan način nastavlja višedecenijsku umetničku razmenu koju La MaMa neguje sa pozorišnim stvaraocima sa ovih prostora. 

Bogat program će činiti niz radionica, diskusija, prezentacija, kao i digitalnih performansa. Među učesnicima nalaze se Mia Ju (Mia Yoo), direktorka Pozorišta La MaMa i Bili Klark (Billy Clark), direktor CultureHub, kao i umetnici iz SAD, Evrope i Srbije. Trideset pet umetnika iz sedam zemalja (pisci, glumci, performeri, plesači, reditelji, lutkari, vizuelni umetnici, programeri, VR umetnici) radiće na razvoju forme digitalnog performansa i otkrivanju načina na koje se danas izvođačke umetnosti i nove tehnologije prožimaju. Istraživaće u kakvom su odnosu virtuelno i scensko telo, da li je avatar vrsta lutke, kako telo, priča i mediji deluju zajedno. 

Rezultati ove međunarodne umetničke saradnje biće predstavljeni kroz zajednički performans poslednjeg dana skupa, 3.jula u UK "Parobrod".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri