KIĆA DŽELATA UPOZNAO U ZATVORU: Novi detalji iz istrage o likvidaciji LJubomira Markovića 1. novembra 2019. godine na Vračaru

E. H.

14. 05. 2021. u 21:34

NEKADAŠNJI vođa navijačke grupe Partizana "Alkatraz" LJubomir Marković Kića (39) svog dželata upoznao je tokom izdržavanja kazne za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, saznaju "Novosti". Osumnjičeni za njegovu likvidaciju u isto vreme bio je u KPZ "Zabela", kod Požarevca i kobne večeri 1.novembra 2019. godine Marković ga je prepoznao i znao je zašto je tu.

КИЋА ЏЕЛАТА УПОЗНАО У ЗАТВОРУ: Нови детаљи из истраге о ликвидацији Љубомира Марковића 1. новембра 2019. године на Врачару

Foto Tanjug

Prema operativnim policijskim saznanjima, osumnjičeni za Markovićevo ubistvo u požarevačkom Kazneno-popravnom zavodu izdržavao je kaznu za teško krivično delo. On i Marković znali su se odranije, još sa tribina. Zločinac je, prema rezultatima iz istrage, bio blizak sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem i sumnja se da je po njihovom nalogu i ubio Markovića.

Sa izdržavanja kazne Marković je izašao 2017. godine. Ubijen je ispred sportskih balona za fudbal u Ulici Grčića Milenka u Beogradu. Egzekutor sa navučenom kapuljačom na glavi prišao mu je i počeo da puca na njega dok je čekao da pređe ulicu. Pojurio ga je i pucao u njega osam puta, na kraju i overio. Žrtva je pogođena sa pet metaka, a likvidaciju je snimilo nekoliko okolnih kamera.

Mnogi su motiv za Markovićevo ubistvo videli u borbi za prevlast na južnoj tribini. Marković je, navodno, po izlasku sa robije, bio nezadovoljan stanjem među frakcijama Partizanovih navijača, njihovim sukobima i podelama. Kako je imao ugled među njima, odlučio je da napravi novu frakciju, da od drugih grupa preuzima članove, i formira novu ekipu. Mesecima pre nego što su ga ubili, razgovarao je sa pojedinim vođama frakcija i napravili su plan o preuzimanju južne tribine.

- Kića je bio neprikosnoveni lider, mnogi navijači su ga cenili i voleli, i svi su već videli njega kod "šipke" na južnoj tribini - navodi naš izvor iz istrage. - To je zasmetalo Belivuku, a Miljković je bio taj koji je "dolivao" ulje na vatru. Marković se čuvao i nije nasedao na "fore" da se nađu i reše situaciju. Nisu mogli drugačije da mu priđu nego da pošalju nekog od svojih da ga ubije.

NEDOSTAJU JOŠ NEKA VEŠTAČENJA

Istraga o ubistvu LJubomira Markovića Kiće je pri kraju i nedostaju još neka veštačenja da se cela priča zaokruži. Po svemu sudeći i ovaj zločin će se naći u proširenju istrage protiv kriminalne ekipe Belivuka i Miljkovića. Postupak protiv njih vodi se u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK), od 4. februara ove godine, kada su njih dvojica uhapšena kao i još dvadesetak pripadnika grupe. Oni su, zasada, osumnjičeni za tri likvidacije, a pripadnici MUP Srbije i BIA prikupljaju dokaze za još toliko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)